Мъжът, роден през май, е гальовен като коте. Той е велик баща. Знае как да поддържа баланса в семейството така, че децата му да не бъдат разглезени. Рядко се ядосва, но когато това се случи, по-добре бягай надалеч. Той обича деликатните, интелигентни и спокойни жени, тъй като самият той е спокоен, чувствителен и силен.

Не е мечтател, а се осланя само на логичното. Не обича да спори и е готов на компромиси, тъй като уважава желанията на половинката си. Може да му отнеме известно време, за да реши дали иска да се ожени за теб или не, но когато е сигурен, че си единствената, ще се превърне в безнадежден романтик.

Може дори да ти напише романтична поема и да ти я изпрати анонимно. Може да не е в състояние да изрази чувствата си публично, но определено ще намери начин да го направи. Може да си тръгне от работа или да отложи ангажимент, само за да дойде и да ти поднесе букет с цветя. Очаквай безкрайно скъпи подаръци, защото за него щастието няма цена.

Когато изразява любовта си към теб, знай, че тя е напълно истинска. Всеки път, щом му се открие възможност, ще те заведе на романтичен обяд, спонтанна разходка или на забавен филм. Той е от този тип партньори, който ще ти разкаже всичко за къщата, която иска да построи за теб. Мъж мечта! Винаги ще е една крачка напред, мислейки за общото ви бъдеще и ще планира всичко, което може.

Естествено и той си има недостатъци. Внимавай как реагираш в различните ситуации, защото ако не го направиш правилно, нещата ще станат грозни! Той или реагира по начин, по който не си и предполагала, че може или ще бъде намусен през остатъка от деня и ще те накара да пожелаеш да не си си отваряла устата.

Той иска половинката му да знае какво да прави и как да действа и се нуждае от някой, който да подкрепя неговите действия безусловно. Когато успееш да го ядосаш, без значение каквото ще правиш после, нищо няма да го укроти, така че е по-добре го остави намира, докато се успокои сам. Ако се решиш да ти да му оправиш настроението и не му дадеш шанс да се усамоти, ще ти наговори толкова обидни неща, че никога няма да можеш да ги забравиш.

Роденият през май мъж никога не би си тръгнал от една връзка, но ако реши, че с половинката му не са един за друг, никога няма да може отново да ѝ даде сърцето и душата.

Ако наистина искаш да бъдете щастлива двойка, опитай се да не го командваш. Той е невероятно страстен, но не обича да му се дават задачки. Той е от този тип мъже, който ще ти позволи да правиш каквото искаш, тъй като не обича прилепчивостта и следователно такова поведение. Той иска да има един жизнерадостен партньор, пълен с живот. Никой не е по-спокоен, искрен и щедър от майския мъж.

Той е невероятно трудолюбив, но в същото време, когато става дума за почивка, знае как да се отпусне. Увери се, че не го безпокоиш, когато е изтощен, тъй като няма да спре да мрънка.