Огромна емоция, нестихваща радост и любов, която никога не си си мислела, че можеш да изпиташ - раждането на нов живот е най-вълнуващият момент в живота на всяка жена. Това е моментът, когато разбираме, че майчината любов е всепоглъщаща.

Разбира се, преди появата на бебчето трябва да подготвим всичко необходимо, за да го посрещнем подобаващо. Много често възникват въпроси относно правилната подготовка за едно новородено. Истината е, че можем лесно да приготвим най-важното, като се ръководим от подробен списък. Не бива да забравяме, че списъкът е различен спрямо сезона. И тъй като сме на прага на лятото, представяме полезен списък за лесна подготовка за бебчета, които са родени през лятото.

Дрешки

Много родители се втурват да купуват цял куп дрешки за новородено. Всъщност е достатъчно да се снабдите с най-необходимото преди раждането. Истината е, че бебчетата растат много бързо и презапасяването с дрешки може да се окаже грешка. Необходими са:

6-8 ританки
2 бр. ръкавички
2 бр. шапчици
6-8 бодита
4 чифта чорапи

2 бр. панталонки
2 бр. якенца/ жилетки с качулка
1 голямо одеяло
Бебешки препарат за пране

Всичко за хигиената на новороденото бебче
 
Правилната грижа за най-малките е приоритет за всяка майка. Ето защо трябва да сме сигурни, че сме подготвени правилно. Необходими са: 
 
Детска вана                                                 5 бр. малки кърпи за лице
Кърпа с качулка                                          Бебешки шампоан и душ гел
 
Къпането на малките бебчета се превръща в ежедневен ритуал за много родители, а когато имате на разположение всичко необходимо, задачата става доста по-лесна.
 
Памперси или пелени
 
Много родители си задават именно този въпрос. Истината е, че вие сами ще усетите как се чувства най-удобно малкото ви съкровище. Напият съвет е да бъдете подготвени и с пелени, и с памперси, но без да прекалявате с количеството. Необходими са:
 
2 пакета памперси за новородени                 24 пелени
Крем против подсичане                                  Кош за мръсни пелени
Мокри кърпички без алкохол                          Органично кокосово масло
Кошче за памперси
 
Грижа за най-малките
 
Задължително е да бъдем добре подготвени, когато посрещнем новия член на семейството. Ето защо специалистите съветват да разполагаме с ушен термометър, нокторезачка с предпазител и клечки за уши с ограничител. 
 
Здрав и спокоен сън
 
За да сме спокойни, че бебето ще спи в правилна позиция, най-напред трябва да осигурим правилните условия. Необходими са:
 
Бебешко креватче                                            2 бр. долен чаршаф
Твърд матрак за по-добра опора                    Летен спален чувал/ одеяло
2 бр. предпазител за матрак
 
 
 Разбира се, в днешно време специалистите не са единодушни относно креватчето на мъниците. Някои твърдят, че е най-добре те да спят в леглото с родителите си, а други - в собствено креватче. Изборът е изцяло ваш.
 
Бебче, време е да опознаеш света
 
Първата разходка на малкото ни съкровище е свързана с много емоции. Но за да намалим притесненията до минимум, можем да сме добре подготвени за всякакви ситуации. Необходими са: бебешко столче за кола, бебешка количка, кенгуру или слинг.
 
Да, подготовката за новородено изисква доста усилия, но не бива да забравяме, че живеем в 21-ви век и има улеснения за всичко. А когато говорим за оптимално и лесно решение, винаги в съзнанието ни изниква Финландия - страната, която се грижи за по-опростения живот без стрес. 
Ето защо вече можем да открием лесно решение, благодарение на специална бебешка кутия, вдъхновена от финландския начин на живот. Тя съдържа всичко необходимо, за да посрещнем подобаващо малкото ни съкровище. 
 
Tsuky Baby Box съдържа 30 продукта, които дават на родителите всичко, от което се нуждаят, за да бъде бебчето им щастливо. С други думи - необходимостта от безкрайно и изтощително обикаляне по различни магазини е елиминирана.
 
А за да бъде улеснението на бъдещите мама и татко още по-голямо, могат да изберат Tsuky Baby Box Sleep. В нея ще откриете не само 30-те продукта, от които се нуждае всяко бебче, но също така матрак, протектор, завивка с калъф или спален чувал. Всичко в едно - необходими продукти и консумативи в съчетание с кутия, която се трансформира в легълце, което е подходящо за сън през първите 3 месеца на бебетата.
 
Леглото е с идеалните размери за новородено, като му предоставя комфорта и уюта на по-тясното пространство, което позволява на мъничето да се сгуши удобно. 
 
Не бива да забравяме и за комфорта на родителите - кутията легло може да се мести лесно, за да бъдете спокойни, че малкото ви съкровище е винаги близо до вас. 
 
Когато става дума за нов живот, няма как да не се замислим за всички онези родители в затруднено положение, които имат нужда от малка искрица надежда, която да им покаже, че не са сами. Ето защо през месец май Tsuky стартира инициативата "Предай нататък". Всяко семейство, което се е доверило на кутията за сън, може да я подари, когато на семейство в затруднено положение, когато вече не се нуждае от нея. 
 
Предполагаме, че всичко това ви звучи прекрасно, а ако искате да научите повече за улеснението, което предлагат кутиите за бебе Tsuky, можете да научите повече на специално събитие, което ще се проведе на 10.06 в Генератор с адрес бул. Черни връх 47. 
 
А за улеснение на всички бъдещи родители, подготвихме специален списък, който ще ви помогне в подготовката за най-важното събитие в живота на всеки човек.