Грим, прическа, рокля, бижута и обувки – перфектната булка. Всичко е готово, но все пак си мисля, че нещо липсва... Точно така! За завършена визия липсва чантичката. Е, една булка може да мине и без нея, но с красива чанта визията й би се превърнала в пример за изящество и красота.

Сватбената дамска чантичка е малка и не може да побере десетките нужни и ненужни неща, които складираме в ежедневните си дамски чанти.

Чантичката на булката е малка, красива и практична. Тя трябва да бъде съобразена с цялостната визия на булката (това включва цветовата гама и  модела на роклята, бижутата и обувките). Празарът предлага изобилие от избор, но ако трябва да групираме чантичките в няколко категории, те биват четири вида:

  • Чантичката тип „плик” е най-разпространена и купувана в момента. Изработва се от сатен или коприна и е перфектно допълнение към дълга права рокля. Обикновено чантите от този тип са изчистени или с единствен акцент - интересна закопчалка. Без съмнение този вид чанти са много красиви и модерни, но не забравяйте, че са доста неудобни, защото  трябва да ги държите постоянно.

  • Удобната чанта тип „кесийка” също е предпочитан вариант от много булки. В повечето случаи се шие от плата, от който е роклята – дантела, коприна, сатен, в комбинации с бродерии, перли или мъниста. Чантичката тип „кесийка” може да увиете около ръката си или закачите за роклята си. Без съмнение ще бъдете нежни и елегантни!

  • Друг модел е малката чантичка с дръжки. Тя е най-удобният вариант, защото имате възможността да я хванете за дръжките или да я пуснете да пада свободно от ръката ви. Изработва се от плат и се украсява с мъниста, камъни, бродерии, пайети.

  • Четвъртият вид чантичка е „кошничката”. Този тип определено е по-нестандартен, но броят на булките, които залагат на него, се увеличава. Поради по-големите си размери чантичката побира повече неща. Дръжките и дъното й са стабилни, а материалите, от които се изработва са различни – сатен, кожа, коприна и други.

Типичният въпрос за всяка булка е какво да сложи в чантичката си? Поради малките си размери мястото е ограничено. Но не се колебайте! Ключовете за колата, парите и мобилният телефон са от първа необходимост при решение за бягство преди заветното „ДА”! В кръга на шегата, разбира се!

Най-необходимите вещи са червилото и пудрата – за добра визия през целия ден и цялата вечер, мобилен телефон, парфюм,  няколко лепенки и кърпички. Една, две безопасни игли и също толкова фибички няма да са в излишък. Не позволявайте на леко скъсване или паднал върху лицето кичур да развалят настроението ви!

Ако все пак имате нужда от нещо повече, за което няма място в чантичката ви, не се притеснявайте! Най-близката ви приятелка (в повечето случаи кумата, която ще бъде до вас) с удоволствие ще го прибере в своята чанта. А ако пък решите изобщо да не носите чантичка, то тогава тя ще се погрижи за всичките ви вещи.

Малката булчинска чантичка е красота и удобство! Изберете най-подходящия модел за вас и се насладете на този единствен по рода си приказен момент!