Днес ви разказваме на какво трябва да обърнете внимание, за да върнете романтика в отношенията и да укрепите връзката си.

Ако сте в любовна връзка от дълго време, тогава вероятно знаете, че кризите са неизбежни. Понякога това се случва поради факта, че един от партньорите не е готов за по-сериозна стъпка. Причина може да бъде още разрушаването на създадените идеали и впоследствие отслабването на романтичните чувства, превърнала се в студенина един към друг.

Причините могат да бъдат и съвсем други, но чувството за безнадеждност, което възниква в двойката, както и липсата на знания как да се коригира ситуацията, могат да доведат до разочарование във връзката и желание да бъде прекратена. И е добре, когато такова решение наистина е правилно и за двамата партньори, но има моменти, когато искаме да спасим връзката, но просто не знаем как да го направим и откъде да започнем.

Изход обаче има и той се състои в това отново да намерите ключа един към друг, но не чрез разговори, а чрез секс.

И така, по време на този интимен процес понякога ние самите не забелязваме невербалната комуникация, която възниква между нас и нашия партньор. Ние подаваме сигнали, партньорът ни отговаря на тях и така между двама души се заражда фина връзка, която силно ги свързва.

Не напразно сексът е начин за постигане на мир в някои отношения и много от нас биха се съгласили, че разбирателството в секса е важен аспект на една силна връзка. Ето защо си струва да разнообразите интимния си живот и да увеличите честотата на половия акт, дори ако в началото ви е малко странно.

Ако има срив в сексуалната ви връзка, това лесно може да се поправи. За да направите това, опитайте да бъдете чувствителни и внимателни по време на половия акт. Например, обърнете внимание на изражението на лицето на партньора си, реагирайте на всяко негово движение и проверете дали сте на прав път. Важно е да се отбележи, че никой в двойката не е длъжен да изпълнява безпрекословно желанията на другия. В противен случай ще бъдете принудени постоянно да задоволявате нуждите на другия, без да получавате удоволствие.

И за да предотвратите тази ситуация, отделете време да анализирате сексуалните си отношения. Разберете как се чувствате по време на процеса, дали е неприятно за вас или може би сте напълно безразлични към случващото се.

След това обсъдете това с партньора си, тъй като е твърде вероятно да не сте сами в чувствата си. Както винаги добрата комуникация винаги води до позитивни резултати.

Не забравяйте, че срещата ви може да е малко напрегната и това е нещо нормално, защото не всеки от нас говори подробно и свободно за сексуалните си усещания всеки ден. Направете първата стъпка и ще видите как той ще се отвори и ще ви разкаже за чувствата си, а останалата част от взаимоотношенията ви ще се подобри от само себе си.