Последният и първият ден на една година са наистина магически дни. Те дават възможност не само да прекараме време със семейството и приятелите си, но и да положим мощна основа за здраве, финансово благополучие, любов и доброта през предстоящите 365 дни
Ето няколко трика, които ще ви помогнат да изпратите старата и да посрещнете новата година правилно:

31 декември

С последния ден на изтичащата година са свързани много забрани, но малко хора знаят за тях. В същото време 31 декември е много важен момент, защото именно той завършва годишния цикъл и отваря вратата за нови възможности.

Какво да не правите на 31 декември:

1. На този ден не можете да се псувате, да се ядосвате, да хулите

Опитайте се да не допускате никаква негативност в чувствата и емоциите си. Избягвайте ситуации, които носят негативен заряд, като кавги и спорове. Прекратете неприятните разговори, напуснете местата, където се натрупва лоша енергия - там, където хората се ядосват, нервничат и проявяват агресия.
Опитайте се да поддържате добро и радостно настроение. Пуснете си любимата музика, танцувайте, разходете се, пригответе нещо вкусно. Като не е нужно да чакате до вечерта, за да се почерпите с празнична храна.

2. Не можете да гледате екшън филми, ужаси, психологически драми, филми, в които има насилие

Последният ден на годината трябва да бъде прекаран в състояние на вътрешна хармония. Всякакви сътресения с отрицателен заряд са силно забранени, а филмите от подобни жанрове провокират такива.

3. Не можете да работите с мръсотия

Подреждането на къщата е задължително, защото мръсотията може да привлече лош късмет в живота през новата година. Точно затова миенето на подове, бърсането на прах, прането и всяккава друга къщна работа трябва да бъде приключено до 31 декември. В никакъв случай не трябва да изнасяте боклука преди новогодишния празник, заюото това може да ви лиши от късмет и благополучие!

4. Не може да бързате и да се суетите

Всяко бързане и суетене само ще привлече неприятни ситуации през следващата година. Затова правете всичко спокойно и премерено. А готвенето е препоръчително да се случва само в добро настроение.

5. За да изпратите старата година, не можете да носите нови дрехи

За последният ден от годината изберете нещо, което вече сте обличали поне веднъж. Това може да стане дори предния ден, като просто се разходите из апартамента в тоалета, с който се разделята с годината. Но за посрещането на новата 2023 г. не забравяйте да внесете и нещо ново в избрания от вас стил.

6. Не можете да заемате пари и да давате назаем

Ако не искате финансовият късмет да се отвърне от вас, внимавайте за всякакви манипулации с пари в навечерието на празника. Не е препоръчително да давате назаем и да заемате средства. Не е добре и да започнете годината с разпределяне на дългове.

1 януари

На този ден се изготвят плановете и събитията за цялата година. Затова 1 януари трябва да бъде посветен на това, което искате да направите и да ви се случи през следващите 12 месеца. Отделете на всяко от направленията поне няколко минути и през новата година всичко ще се получи така, както искате!

Какво да правите на 1 януари:

1. Зарадвайте себе си и близките си

Давайте подаръци, казвайте хубави думи. Погрижете се за личния си комфорт - вземете си вана, направете си маска за лице и всичко, което ви доставя удоволствие. Ако искате да спортувате, да се занимавате с йога или медитация през 2023 г., отделете поне 5 минути за това в този ден. Между другото, първият ден от годината е най-доброто време да промените имиджа си! 

2. Създайте програма за финансов и кариерен успех

Обмислете финансов план за годината, съставете и запишете цели за бъдещето. Освежете паричната си енергия: пребройте банкнотите в портфейла си, направете някому подарък или дарение. Планирайте професионалното си развитие - опреснителни курсове, обучения, изучаване на полезна литература.

3. Общувайте

Днес се опитайте да контактувате само с онези хора, които са ви скъпи и приятни. Обаждайте се на семейството и приятелите си, пратете имейли на бизнес партньорите си, виждайте се с приятели.

4. Бъдете креативни

Опитайте нещо необичайно: нарисувайте картина, направете коледна играчка, изработете украса от полимерна глина и т.н. Общуването с децата събужда добре творчеството и креативността, опитайте се да играете с тях и да се освободите от ненужно закостеняло мислене. Това ще ви помогне да гледате много по-творчески и забвно и на годишните си цели.

5. Създаване на здравна програма

Денят е подходящ за всякакви уелнес процедури, спа, масаж, плуване и подобни активности.

6. Погрижете се за почивката и развлеченията

Много е желателно да се разхождате на този ден и да бъдете сред природата. Четете списания за пътувания и интересни забележителности, общувайте с хора от други култури, ако е възможно. 

7. Сменете картинката на телефона и компютъра си

Актуализации заслужават и вашите смарт джаджи! Когато смените своя скрийнсейвър ще премахнете и асоциациите с неприятни моменти от изминалата година. Заедно с това се отървете от ранни аларми, работни съобщения и рекламни известия, които задръстват съзнанието ви.  

8. Прощавайте и благодарете

В края на деня се опитайте да направите ритуали на прошка и благодарност. Помагайте на тези, които ви молят за това. Освободете се от всички свои обиди и разочарования, простете на хората, които са ви наранили. Отделете специално време да простите на себе си: за всичко, което не сте успяли да направите, за това, което сте пропуснали, за нещата, които съжалявате, че сте извършили.

На 1 януари започва нов етап от живота. Но дали промените ще бъдат положителни и трайни, зависи само от вас. В навечерието на Нова година, под звуците на камбаните, отправете едно, но най-важното желание. И през първите 12 минути на предстоящата година го визуализирайте във всеки детайл, сякаш вече е изпълнено.След това пуснете желанието си и се насладете на своя празник.

Пожелаваме ви весело посрещане на 2023г. и една нова година изпълнена с изобилие от обич, прекрасни моменти с любими хора и много сбъднати желания.