От 22 декември вече се намираме в сезона на Козирозите и днес ще ви разкрием какви са представителите на тази зодия в любовта. Искате да разберете нещо повече за себе си, Козирози? Или пък имате приятелка Козирог, която ви създава главоболия и не можете да разберете?Тогава прочетете нашия любовен анализ за най-целеустремения знак в зодиака.

Упоритите Козирози възприемат любовта много сериозно. Тъй като в тяхната природа е да бъдат амбициозни и целенасочени, те не обичат игричките и половинчатите връзки. Предпочитат въобще да не започват една връзка, ако от самото начало не са убедени, че с този човек имат някакво бъдеще. Вероятно повечето от представителите на тази зодия имат 10-годишен план за бъдещето и вече са отредили ясна роля на партньора си. Краткотрайните флиртове не са за тях, много рядко сменят партньорите си. Заради тази тяхна нагласа не е изненадващо, че обикновено се омъжват повече от веднъж. Крайната им цел е винаги бракът и стабилната връзка, но понякога често прибързват в това отношение, не преценяват партньора си добре или не взимат предвид другите алтернативи. Просто те са толкова отдадени, когато са влюбени, че са готови да стигнат до олтара и с първата си любов, за съжаление, много често тя не е онази идеална любов от приказките.

Тъй като Козирозите много държат на своя имидж, партньорът им в никакъв случай не трябва да ги злепоставя. Независимо какво ценят най-много в околните – интелект, пари, обществено положение или външен вид – партньорът им трябва да го притежава. Освен това те са много отдадени на семейството и ако тяхната половинка не се разбира с роднините им – много жалко! Време е да си върви!

Една от основните черти на Козирога, която му създава главоболия в любовно отношение, е работохолизмът му. Представителите на зодията са родени, за да бъдат лидери, те чувстват най-голямо удовлетворение от добре свършената работа и успехите в професионалната област. Лошото е, че са склонни да пренебрегват половинката си в името на работата. Всички Козирози трябва да потърсят баланса и да се научат да не пренебрегват любимия си, иначе на 45 г. ще се събудят сами на яхтата си с документи за развод на нощното шкафче.Ако Козирозите успеят да приложат същата страст и в любовния си живот – те биха били идеалните партньори.

Една от най-прекрасните черти на Козирозите е тяхното неизменно чувство за лоялност. Те са едни от най-преданите приятели и любовници в зодиака. Понякога може да ви се струва, че флиртуват с околните, но както вече казахме – те не обичат краткотрайните залитания и остават верни на старите връзки. Техният знак управлява историята, затова те много ценят всичко, което им се е случило, и умеят да съхраняват връзките си. Интересното е, че заради това свое качество те много често се омъжват за човека, който познават най-дълго. Ако се колебаят между двама мъже – онзи, който познават от повече време, печели.

Тъй като Козирозите се управляват от сдържания Сатурн, те имат нуждата да потискат и обуздават чувствата си. Могат да ви изглеждат като сериозни и дори студени личности, но под тази повърхност кипи истински вулкан от чувства. Те са забавни, интересни, малко щури и много страстни. Само най-близките им познават тази част от характера им, а само най-широкоскроените могат да ги разберат напълно.

Много от Козирозите, които не са израснали в стабилно семейство, могат цял живот да се борят с гнева и разкаянието. Те се страхуват да допуснат любовта в живота си и постепенно губят всякаква вяра в нея. Зад тази маска на разочарование от любовта се крият дълбоки проблеми, свързани с тяхната неувереност в собствената им личност. Тези Козирози трябва да се научат да вярват в себе си и да потърсят душевен мир. Те трябва да знаят, че могат да успеят, все пак са представители на най-упорития и амбициозен знак – защо да не се стремят към една прекрасна връзка?