Кажи ми честно - когато се събуди днес кое бе първото нещо, което направи? Пожела си да спечелиш от лотарията, мислеше си за момента, в който ще свършиш работа и ще отидеш до онзи магазин, за да си купиш най-после онези страхотни обувки, заради които не можеш да спиш или каза на любимия си човек “Обичам те!”?

Все не сме доволни от това, което имаме – искаме още по-голям дом с повече удобства, по-скъпа кола, повече време да пътуваме, а в действителност разполагаме с всичко, от което се нуждаем, за да се наслаждаваме на живота си – малките неща, които всъщност са най-ценни и ни носят най-голяма любов! Единственото, което нямаме, е всъщност време… Цял живот спестяваме пари за всевъзможни предмети, които не ни носят нищо повече от моментно удовлетворение, без да осъзнаваме колко кратко всъщност е съществуването ни и колко бързо остаряваме, докато материалното е превзело ежедневието ни…

Забравихме ли да бъдем благодарни за новия ден, за чашата топло кафе, поднесено от любимия, за целувката на мама, за топлият обяд на баба, когато се приберем у дома, за рисунката, подарена от най-свидното ни, за приятелската прегръдка, идваща в най-тежкия за нас момент? Да, трудностите и паденията са неизменна част от живота ни, но дали ще помним вкуса от болката, или от миговете на искрена и преливаща любов и щастие, зависи само и единствено от нас! Защото животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни и ни носят чувство на благодарност, че сме живи днес!

Кои са случките и хората, които дефинират тази максима за теб?

Прегръдката на мама, която лекува всичко

Спомняш ли си прегръдката от мама, когато като малка паднеше и се удареше, или пък някой те беше нагрубил? Всяка болка, без значение физическа или емоционална, изчезваше като за секунда в момента, в който топлотата ѝ те обгърнеше, чуеше сърцето ѝ, а ръката ѝ нежно погалваше малката ти главичка. Доказано е, че прегръдката моментално стимулира производството на окситоцин, когато прегърнем или бъдем в обятията на обичан човек за повече от 10 секунди. Някак уютно е, когато преплетеш сърцeто си с това, което е създало твоето и за пореден път осъзнаеш, че ти си целият ѝ свят, нали?

“Обичам те!” от любимия човек

Без съмнение това са двете най-важни думи от всяка връзка. Колко често обаче казваме това на половинката си? Да обичаш и да чувстваш същото, със сигурност е най-прекрасното чувство на света, което не би могло да се сравни с нищо друго на света. Нищо не заздравява връзката повече от казването и доказването на тези две думички, които те карат да летиш. Любовта – вълшебната приказка, която всеки трябва да изживее и която придава цвят и смисъл на съществуването ни.

Щастието да станеш родител

Всички сме чували за несравнимото чувство на любов, което изпълва цялото ти съзнание, когато малкото човече се появи на бял свят, но в действителност да станеш родител е нещо, което не може да се обясни... трябва да се изпита! Първият път, когато чуеш сърчицето на живота в теб, когато го прегърнеш, когато проходи, когато чуеш първите му думички, когато тръгнат на училище... Когато осъзнаеш, че сърчицето, което живее извън теб е всичко, за което си мечтала и го обичаш точно такова, каквото е. За всички тези най-мили моменти, които сгряват сърцата ни, дори и години след като съкровищата ни напуснат дома...

Времето, посветено на приятелите

И без това животът е прекалено хаотичен и на моменти дори трагичен, за да не си позвилим да си даряваме щастие. Напълно съгласни с теорията, че “смехът е най-доброто лекарство”, сме убедени, че човек няма как да изпита цялата тежест на отрицателните емоции, докато се смее с любимите си хора. Нима нямаме нужда от миг на щастие, който да споделим с хората на сърцето ни и да бъдем щастливи? Снимайте се, вечеряйте, празнувайте, споделяйте, живейте заедно!

Минутка за теб

Семейството и истинските ти приятели винаги ще бъдат до теб, но винаги успявай да намериш и по-мъничко време, което да посветиш на себе си. Позволи си да се отпуснеш и свържеш със себе си, да премислиш всичко, което ти се случва или пък просто да се насладиш на тишината. Към всичко това ти предлагаме да добавиш апетитното предложение на “Победа” в лицето на обичаните бисквити “Навона”, който ще зарадва всеки ценител на изтънчения и деликатен вкус. Споделени с любим човек или приятел, а защо не и само за теб, нежният ванилов аромат и неустоимата какаова плочка ще докознат сетивата ти, подарявайки ти вълнуващо преживяване, пренасящо те в спомените, които наистина са докоснали душата ти!

И тъй като сме убедени, че всеки от нас пази дълбоко в сърцето си поне един прекрасен миг, свързан с любим човек, тази есен те предизвикваме да споделиш своя най-емоционален миг с нас. Бъди креативна, защото най-докосващите ще наградим с малкото бижу за ценителите на изтънчените вкусове кутия бисквити “Навона” и бутилка розе "Тера Тангра". Имаш време до 4.11., a още на следващия ден ще ти разкрием дали не си сред победителите.

Е, кой е твоят най-сладък спомен от специален момент с любим човек, който те стопля и в най-студените дни? Този, който е толкова скъп, че и в момента кара сърцето ти да прелива от най-чистата емоция?