Все по-често четем статии от рода на: „Грешките, които допускаме в леглото”, „10-те неща, които мъжът иска да ни каже”, „20-те неща, които мъжете обичат в леглото”, „30-те неща, които никога не трябва да правим в леглото” и така нататък, и така нататък. 
 
Причината, поради която тези публикации са толкова четени, е защото тези въпроси ни интересуват, а не знаем техния отговор. Липсата на комуникация между мъжа и жената е толкова често срещана грешка напоследък, че единственият начин да получим отговор на въпросите ни е четенето на подобни статии.
 
Когато нежният пол запита половинката си какво най-много му харесва в леглото – най-често срещаният отговор е „всичко”. Донякъде е така. Мъжете са доволни от всичко, което прави жената за тях. Но разбира се, и мъжете имат предпочитания, които в повечето случаи се срамуват да ги споделят. Притесняват се дали на половинката им ще й хареса или дали желанията им не са твърде извратени. 
 
От гледна точка на жените пък, нежният пол е по-несигурен, защото в някои случаи половинките им не успяват да им доставят нужното удоволствие. Понякога действията са твърде бързи, понякога твърде бавни, а в трети случаи дори на неправилното място. Поради тази причина жените се притесняват дали и те успяват да задоволят максимално партньора си. И каква е причината за тези съмнения? Липсата на комуникация!
 
 
Всеки човек има своя индивидуалност. Следователно изпитва удоволствие от различни неща. Никой обаче не е в състояние да прочете мислите му и да знае какво точно му доставя удоволствие. Често двойките се срамуват да споделят какво им и не им харесва по време на половия акт. Индивидуалният човек има различни предпочитания и не трябва да се срамува да ги сподели с партньора си. 
 
Нека Ви дадем следния пример: Прочитате, че 95% от мъжете предпочитат грубия секс. Променяте се, а в крайна сметка се оказва, че половинката ви е от тези  5%, на които не им се нрави, та дори ги отвращава. 
 
Учудващо, но проучвания сочат, че мъжете изпитват по-голямо удоволствие, когато задоволяват половинката си, отколкото самите себе си. Не случайно, когато жената е задоволена, мъжът се чувства като „царя на джунглата”. Едва ли има дама, която не е симулирала оргазъм поне веднъж. Но замислете се! Ако половинката Ви знае какво харесвате няма да има нужда да симурате, а преживяването ще е невероятно. Същото се отнася и за мъжете.  Точно поради тази причина комуникацията е изключително важна. Двойките, които споделят своите предпочитания и фантазии, доказано са по-щастливи от тези, които си премълчават. 
 
Съществува и друг проблем. Жената споделя какво харесва на мъжа, а той никога не обелва и думичка. Лоши мисли нахлуват в женското съзнание. „Дали това, което правя му харесва? Дали не съм му омръзнала?” На зададените гласно въпроси пък, той не отговаря ясно. Но не се притеснявайте! Мъжете не обичат да говорят! Мисията обаче не е невъзможна. Ако той не споделя опитайте някои женски похвати, на които няма как да откаже. 
 
 
След като приключите с дадена техника го попитайте дали иска пак. Ако потвърди – поздравления! Ако ли не – изпробвайте нещо различно. Покажете му различни похвати и попитайте така или иначе му харесва повече! Разкажете му своя фантазия, а след това му напомнете, че е негов ред. Ще бъде очарован, когато я изпълните!