Едва ли има човек, на когото да вярваш повече от жената, която ти е посветила живота си, жената, която е твоя първа учителка, твоя упора и житейски критик! Да, със сигурност имаш много приятелки, но нито една не те познава толкова добре, колкото човекът, благодарение на който си се появила на този свят и която има щастието да се нарича и бъде твоя майка! Така, че край на издирването на най-добрата приятелка - тя е у дома... Тя е мама! Ето защо съвсем спокойно можеш да наречеш майка си първата и най-добра приятелка, която имаш:

1. Тя се влюби в теб, още в деня на раждането ти така, както и ти в нея. Когато се роди, тя усети, че най-накрая среща своята сродна душа, въпреки че ти все още не бе наясно с този факт. Тя се закле, че винаги ще бъде до теб и няма да позволи на никой и нищо да те нарани. 

2. Тя знае какво си мислиш, още преди да си го изрекла. Ти си като една отворена и прочетена книга за нея. Необходим и е само един поглед, за да надникне в душата ти и да прочете историята, която така упорито те е страх да й разкажеш. Нима има по-голямо доказателство за вашето неповторимо приятелство? 

3. Тя е единственият човек, който може да погълне всички обиди и нападения на ярост от твоя страна и то без да оставят и мъничка следа в сърцето й. Ако има човек, който да забравя и прощава моментално на света, то това е тя - жената, която някога ти подари живот. 

4. Тя е твоят най-голям фен! Тя е тази, която идваше винаги първа на представленията ти в детската градина и в училище, тя е тази, която те аплодираше бурно на всичките ти състезания и тази, която се молеше до късно през ноща утрешният ти изпит да мине успешно. Тя е тази, която с притаен дъх очакваше позвъняването ти след всяко твое интервю за работа. Тя е тази, която дори и тогава, коагто не можеше да чуеш молитвите й, беше там... заради теб! 

5. Тя знае, че си толкова упорита, че винаги ще направиш това, което си си наумила и въпреки това не пропуска нито една възможност да те посъветва за най-доброто решение в дадена ситуация. И да, понякога ти се кара, но никога не ти мисли злото. 

6. Ако има човек, който винаги е поставял живота ти пред собствения си, то това е тя. Твоята майка винаги е инвестирала в късмета и щастието ти, независимо от нейния. Пожертвала е своето време, за да ти помогне с домашното, взимала те е от училище, макар и да е била с температура и си е играела с теб тогава, когато е имала най-много работа и й е било най-напрегнато. И би го направила пак... Защото любовта й към теб е безусловна и безкрайна! 

7. Тя е тази, която е убедена, че си най-добрата във всичко, което правиш. И открито го казва пред теб пред семейството и приятелите ти... Пред света! Да, тя иска да те научиш на първо място да цениш себе си, но не за да имаш високо самочувствие, а за да бъдеш човек, който да бъде уважаван от хората.

8. Не й пречи да ти преотстъпи всичките си дрехи и аксесоари, ако това те направи щастлива. И дори и роклите й да са скъпи, а перлите безценни - те винаги ще бъдат твои. Защото твоето сърце бие в нейното!

9. Тя е човекът, който е само на едно обаждане разстояние... винаги! Независимо дали е напрегнато на работното й място, дали някоя я е ядосал, дали е на най-важната делова среща в кариерата си или на опашка в банката, тя няма да пропусне да отговори на обаждането ти. И ще зареже всичко и всички! Винаги! 

10. Тя е тази, на която се обаждаш всеки път, когато животът реши да си играе игрички с теб, нали? Тази, от която искаш съвети за всичко, защото просто знаеш, че по-ценни от нейните няма! 

11. Но не забравяй да направиш същото и когато животът е щедър към теб! Запомни, че точно както, когато получи първата си шестица в училище или когато те обявиха за отличничка на випуска в университета, или когато получи мечтаната работа, тя бе първият човек, на когото се похвали, така и сега, тя очаква да й се обадиш! Знай, че всяка твоя малка победа, за нея е повече от награда! Тя я прави най-щастливата майка на света.

12. Тя е тази, която знае какво точно искаш и ще направи всичко възможно, за да го получиш. Знае коя е любимата ти храна, кой точно шоколад обичаш или за каква чанта мечтаеш. Тя е твоя майка и независимо дали си на 4, 14 или 40 години, тя ще направи всичко за една твоя усмивка! 

13. Те е единствената, която може да изброи всяко едно момче, което някога те е наранило и то с подробности. Тя е тази, която знае имената на всички най-важни личности в живота ти. И ги знае просто, защото е твоя майка... Не за да ти докаже нещо. 

14. Тя е единствената, която ще ти помогне, когато всички около теб си намерят оправдания. Тя бършеше повръщаното ти и сменяше памперса ти, когато беше бебе, тя чистеше ожулените ти колена, когато падаше на детската площадка, тя лежеше до теб в болницата, когато имаше плевмония, така че и сега няма да й попречи да бъде до теб. Защото тя е твоя майка, а майките са до децата си винаги, независимо дали моментите са щастливи или не... 

15. Няма човек, който да умее да се грижи за теб по-добре от нея. И макар да се е случвали няколко (стотици) пъти да подслушва телефонните ти разговори или да те следи, когато си излизала с непознати, тя винаги ще си остане единственият човек, който винаги ще е до теб и който ще направи всичко, за да си добре. 

16. Тя е единственият човек, на когото би могла да споделиш всичко - и клюки, и любовни трепети, и разочарования... Майките са най-добрите стражари, когао става дума за тайните на децата им! Не го забравяй! 

17. Тя е единствената жена, която ще ти каже истината, когато става дума за дрехи, прически или грим. Защото винаги иска най-доброто за теб. И ако нещо не ти подхожда, няма да ти го спести!

18. Тя е единственият човек, който без грам притеснение ще ти каже да се откажеш от мечтата си да бъдеш певица, защото грачиш ужасно или от тази да бъдеш лекар, защото помни как ти ставаше лошо само при вида на кръвта, която потичаше от носа ти като малка. И това не е, защото не те подкрепя, а точно обратното - защото винаги е искрена с теб, а това е черта само на най-добрите приятелки, нали? 

19. Тя е единственият човек, който знае повече за здравето ти от самата теб! Тя е тази, която не е спяла, за да бди над теб, докато си била бебе и си имала температура и е първият човек, който ще те посети в болницата, когато родиш, разпитвайки за всички детайли около теб и твоето бебе. Трябва да й бъдеп благодарна за това!

20. Тя е единствената, която ще застане зад теб, дори и да знае, че не си права и гордо ще заяви "Никой не може да докосне дъщеря ми!" И въпреки, че не сте на едно мнение, именно тя ще бъде тази, която ще се впусне със зъби и нокти, за да те защити! 

21. Тя е тази, с която можеш да говориш за всичко. И тази, с която ще прекарваш часове в разговори, буквално за нищо... Просто ей така, за да сте двете!

22. Тя е тази, която ежедневно ти напомня, че си най-прекрасната и красива личност на света. Има ли някой, който по-бързо да е успявал да повиши самочувствието ти от нея? Не, нали? Тя е тази, която ще те обича винаги такава, каквато си, с всикчки свои недостатъци и минуси. 

23. Тя е твой партньор във всяко твое "престъпление". Винаги можещ да разчиташ на подкрепата й, като това ще ти дава кураж дори тогава, когато знаеш, че си оплескала нещата. 

24. Връзката между вас става все по-силна и по-силна с всеки изминал ден, месец, година... Както и уважението, и любовта, и привързаността, която те кара да си мислиш, че няма да можеш да издържиш и един ден без нея. Но почакай... Истинската кулминация ще дойде тогава, когато ти самата станеш майка. Тогава, когато в твоето сърце ще затупти нечие друго. Дори и тогава обаче, ти няма да бъдеш прекалено голяма или стара и ще имаш нужда от мама. Защото Мама е единствена на света!

Е, дали има по-добра приятелка от майка ти? Не, нали? Тогава сподели тази статия с майка си, за да й благодариш за всичко това, а също и с приятелките си, за да им покажеш каква прекрасна майка имаш и за да ги подтикнеш и те да направят същото, след като я прочетат!