Седми сезон на сериала „Game of Thrones” приключи. Да, знаем, че този факт натъжава хиляди фенове, но вместо да роним сълзи бихме могли да разнищим един от най-големите въпроси: Възможно ли е Денерис Таргериен да е забременяла от Джон Сноу.

Нека припомним, че във финалния епизод на 7-ми сезон Джон Сноу (за когото се потвърди, че също носи име Таргериен) и Денерис, Родената в буря, Таргериен споделиха доста интимен момент. Да, двамата прекараха нощта заедно, което предизвика доста коментари и въпроси от феновете на сериала.

Мнозина смятат, че Дани ще забременее от Джон (да, оказа се, че тя му е леля, но сме сигурни, че подобни скандални разкрития вече изобщо не изненадват почитателите на сериала).

Защо всички са убедени, че Денерис е бременна? Представяме 5 съвсем резонни причини, които ще ви убедят, че още началото на осми сезон ще се окаже, че Майката на драконите очаква рожба.

1. Предсказанието на Мири

Спомняте ли си какво каза Мири на Денерис? Едната част на пророчеството гласеше: „когато слънцето изгрее от запад.“ Някои смятат, че думата, която използва Мири “sun” (слънце) всъщност е била „son” (син). Други пък смятат, че тези думи се отнасят за Куентин Мартел и пътуването му до Дорн, който е на запад от Мирийн (а знакът на Мартел е слънце, пронизано от копие. Именно там Куентин умира позорна.

Следващата част от пророчеството гласи: „когато моретата пресъхнат“. Морето на Дотраките, великите пасища, пресъхват в книгите (сериалът намекна за това в пети сезон. Така, че моретата наистина пресъхват.

Когато планините се пръснат по вятъра като листа“ – тази част от предсказанието може да бъде обяснено с падането на Вала, който разрушиха белите бродници с помощта на един от драконите на Дани - Визерион, който вече също е бял бродник.

Ако всички тези обяснения могат да се приемат за достатъчни, то пророчеството ще се сбъдне. Разбира се, винаги можем просто да кажем, че Мири с сбъркала.

2. Разговорът между Тирион и Денерис

Спомняте ли си, че 6-ти епизод на седми сезон Тирион говореше с Денерис за нейните наследници? Тя се разстрои, защото той ѝ каза, че е животът ѝ е прекалено ценен, за да го рискува на бойното поле, тъй като още не е изяснила въпроса с нейния наследник. Този ход беше доста странен от страна на Тирион, нали? Според нас по този начин шоуто просто насочи мисълта ни към наследниците на Дани, за да ни подготви, че такива наистина ще има.

3. Мечът на Джон Сноу

В същия епизод Сър Джора Мормонт настояваше Джон да задържи меча „Longclaw”, който е принадлежал на баща му – Джеор Мормонр. Джора приключва спора с думите: „Аз загубих правата си върху този меч. Дано служи добре на теб и на децата ти“.

4. Разговорът в кораба

По време на пътуването на Джон и Денерис до замъка „Dragonstone” тя му каза: „Драконите са мои деца. Те са единствените деца, които някога ще имам. Разбираш ли?“ Разбира се, логично е да помислим, че Дани си мисли и говори пълни глупости и ще разбере, че Мири я е излъгала.

5. Церсей е бременна

Огън и лед. Север и юг. Изток и запад. Бран е бутнат от прозореца, Томен скача през прозореца. Гърлото на Кейтлин е прерязано, гърлото на Уолдър Фрей също. „Game of Thrones” обича симетрията. Ето защо е нормално да помислим, че щом едната кралица е бременна, то няма да отнеме много време, докато и другата забременее. Представете си, че накрая останат две бременни кралици, които се борят за трона. А и нека не забравяме, че във филмите героините винаги забременяват само след една нощ, а случаят с Дани е Джон е точно такъв.

Смятате ли, че Денерис е бременна и защо?