Ако откриеш себе си тук, ако нещо от следващите редове ти е познато, значи е време да признаеш пред себе си, че се самозаблуждаваш. Че искаш да си за него нещо повече. Но че не си. Защото колкото по-рано го осъзнаеш, колкото по-рано го приемеш, толкова по-малко ще те боли...

1. Анализираш всяка негова дума, всеки негов жест и търсиш значение, каквото не е вложил. Само за да си докажеш, че държи на теб и че иска да е с теб.

2. Когато разказваш за него на приятелките си, (не)съзнателно пропускаш нещата, които те нараняват, и преувеличаваш тези, които са те накарали да се чувстваш добре.

3. Затваряш си очите за грешките му. Разбираш го, дори в себе си да знаеш, че не е правилно да постъпва така с теб. Прощаваш му, дори да не ти е искал прошка. 

4. Намираш оправдания за лошото му държане. Казваш си, че не е "научен" да обича, че не знае "как" да обича. Казваш си, че ще промениш това, че ще промениш него, че ще го накараш да те допусне в сърцето си...

5. Обръщаш по-голямо внимание на думите му, отколкото на действията му. Знаеш, че делата му непрекъснато те разочароват, затова избираш да слушаш обещанията му. И да им вярваш.

6. Когато те ревнува от приятелите ти, приемаш това за добър знак. Приемаш го като доказателство, че те обича, вместо да признаеш пред себе си, че иска да те контролира. 

7. Мислиш си, че това, което ти влагаш в държането си към него, е същото, което влага и той. Казваш си, че, щом те целува със същата страст, с която ти го целуваш, значи изпитва същата любов.

8. Мислиш предимно за миналото и за бъдещето, не за настоящето. Идеализираш това, което е било между вас, и мечтаеш за щастливо утре, просто защото няма как да се чувстваш добре в днешния ден.

9. Виждаш го такъв, какъвто не е. Един глас в теб ти казва, че мъжът е представите ти не е същият като мъжа пред теб, но ти отказваш да го чуеш.

10. Искаш да си с него с цената на всичко. И всъщност... не осъзнаваш, че ежедневно плащаш тази цена.

Автор: Холи Рьодан