Повечето жени са се опитвали в някакъв момент от живота си да свалят няколко излишни килограма, които ги притесняват, или да намалят подуването.

Отслабването невинаги е най-лесната задача, но то може да се превърне в "детска игра", ако включите в ежедневието си вода и различни здравословни напитки, които подобряват изгарянето на мазнините и функцията на метаболизма.

Като за начало избягвайте напитки с високо съдържание на захар и калории, като безалкохолни напитки, алкохолни напитки и сокове. А ето и четири напитки, които ще ви помогнат ефективно да прогоните мазнините.

Гореща вода с масло гхи

Едно от основните предимства на маслото гхи е, че то осигурява енергия и помага за поддържане на нормално тегло. То предизвиква усещане за ситост, така че като го включите в диетата си, можете да контролирате калориите, които консумирате, за да не изпитвате силно желание да ядете.

Ябълков оцет

Много изследвания потвърждават ползите от ябълковия оцет за здравословно отслабване. Опитайте да разтворите 1 супена лъжица ябълков оцет в 250 мл вода и да го изпиете преди хранене.

Билков чай

Билките имат различни свойства, включително термогенеза, намаляване на апетита, детоксикация и изгаряне на мазнини. На пазара ще намерите много достъпни билки, които можете да сварите и да ползвате като чай. Най-добрите варианти за изгаряне на мазнини са: женско биле, джинджифил и зелен чай.

Вода с куркума

Куркумата е подправка, която се използва от много години в кулинарията. Доказано е, че куркуминът осигурява множество ползи за организма, включително противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Той има детоксикиращ ефект и подобрява метаболитната функция.

Напитка с куркума:

1/4 чаена лъжичка куркума

1 чаша топла вода

сок от половин лимон

щипка канела

щипка черен пипер

1/2 чаена лъжичка мед

Смесете всички съставки и се насладете на ефектите.