Сезонът на настинките и вирусите е вече в разгара си, а децата са сред най-уязвимите! Един от най-честитите проблеми, с които се сблъскват родителите на малки деца (най-често под 4-годишна възраст) е задната хрема.

Тя се появява предимно през студените месеци, предшествана от хрема и често отличаваща се с „давеща“ кашлица през нощта. Въпреки че не е опасна, задната хрема е изключително упорита - причинява дискомфорт на малчуганите и предизвиква дразнене в гърлото, следствие от стичащите се по задната му част секрети.

Постоянните взаимни контакти на децата в детската градина, спомагат за развиване на бактериални инфекции, които от своя страна са първи причинители на задната хрема. Родителите често не успяват да намерят подходящите медикаменти, които ефективно да повлияят на хремата и да предотвратят стичането на секретите, и прибягват до антибиотично лечение. То, от своя страна, освен че не успява да овладее горепосочените симптоми, убива всички полезни бактерии в детския организъм и благоприятства появата на рецидиви.

Така родителите попадат в „омагьосан кръг“, а децата влачат досадната хрема през цялата зима!

1. Причини за появата на задна хрема при децата

Причините за появата на задна хрема могат са няколко. Най-важно, след появата на задна хрема, е да се открие нейния първоизточник. Най-честите причини могат да бъдат: наличие на трета сливица, която представлява огнище на постоянно тлеещи инфекции в горните дихателни пътища; алергии, недоизлекувани настинки или др.

2. Кажете сбогом на хремата

За да облекчите симптомите на задна хрема, след като вече сте открили причината за нейната поява, е изключително важно да проветрявате помещението, в което спи детето. Сухият въздух и праха в затворените помещения затрудняват още повече дишането на децата!

Въпреки че няма как да пропуснете лечението с медикаменти, приемането на следните пет храни ще спомогне за облекчаване на симптомите на задна хрема.

Благоприятно действие оказват:

• приемането на зелен чай, който спомага за укрепване на имунната система и има антибактериални свойства
• храни богати на Vit.C
• мед, който може да се приема самостоятелно или заедно с топло мляко/вода
• боровинки – богати на антиоксиданти, спомагат за укрепване на имунитета
• кисело мляко – богато на пробиотици, укрепва защитните сили и спомага за изхвърляне на инфекциите

Ефикасно решение за овладяване на задната хрема е комбинирането на продуктите на PEDIAKID, заедно с тези на SCALER SILVER!

Използването на Scaler Silver, под формата на Назален спрей в опаковка от 20 ml, повлияват благоприятно на хремата и секретите в гърлото, при деца и възрастни! Те трябва да започнат веднага след появата на задна хрема.

Заедно с тях, в борбата срещу хремата, на помощ идват Спрей и сироп за нос и гърло Nez-Gorge на Pediakid за нос и гърло на Pediakid.

Те освобождават носа, успокояват гърлото и не позволяват на секретите да предизвикват „давеща“ кашлица през нощта, която да пречи на спокойния сън на децата.

Спреят за нос и гърло следва да се използва през първите 5 дни след появата на задна хрема, а след него може да се премине към приемане на Сиропа за нос и гърло от същата серия, за период от 10-15 дни.

Капките за нос (10мл) и Назалният спрей (20мл) на Scaler Silver съдържат фини сребърни частици, които проникват в клетките изключително бързо и се отличават с висока ефективност! Тези продукти могат да бъдат използвани както за превенция, така и за лечение на симптомите на задна хрема при децата!

Капките за нос Scaler Silver са най-подходящи за малки деца (под 1 година), за да се предотврати евентуалното задавяне, с продукт тип спрей. Назалният спрей се предлага в по-голяма опаковка и може да се впръсква през целия есенно-зимен сезон - сутрин преди посещението на детска градина, след нея и преди лягане.

Комбинацията от медицинските изделия на Pediakid и Scaler Silver спомага за овладяване на задната хрема и възвръщане на ежедневния комфорт на децата, и спокойствието на техните родители! За да се радвате на повече усмихнати моменти заедно!

Автор: Ванеса Соколова