В света на грижата за кожата модерните и новoпоявяващи се съставки против стареене идват и си отиват с бързи темпове. Виждали сме всичко. Наистина! Но когато става въпрос за изпитани и истински – тези, които наистина вършат работа не са никак много.

Убедени сме, че и ти като всяка уважаваща себе си млада и модерна дама си в постоянно търсене на иновации в козметиката и разкрасителните процедури, които да ти дадат още и още в антиейдж продуктите. И макар да си наясно с въздействието на експозома върху кожата си, ти не спираш да търсиш онзи най-ефективен продукт в грижата за кожата ти, който да ти помогне да върнеш стрелките на часовника назад, нали?

Да, за жалост стареещата кожа е неизбежна част от живота ни и каквото и да правим няма как да спрем нормалния ход на времето. Но можем да направим така, че да забавим процеса и да сведем до минимум появата на първите фини линии, бръчки и хиперпигментация. Все пак коя дама не се стреми към здрава, опъната и сияйна кожа? Всяка! Предизвикателство е да можеш да отсееш кои са продуктите, които осигуряват ефективна борба против стареенето и не самo обещават, но и доказват своя видим ефект във времето. Ето кои са тайните оръжия в грижата за кожата, на които можеш да разчиташ винаги, ако и ти като нас се стремиш към красива, здраво изглеждаща и хидратирана кожа за по-дълго време.

Витамин С

Обожаваме го ще е малко! Мощният антиоксидант помага за неутрализирането на увреждащите кожата свободни радикали, причинени от различни фактори на околната среда, които причиняват стрес и могат да доведат до преждевременното й стареене. Докато някои съставки за грижа за кожата съдържат огромни молекули, които са твърде големи, за да проникнат в клетките на кожата, тези на витамин С са с микроразмер, което им осигурява безпроблемен достъп до клетките, а оттам и повече стимулиране производството на колаген. Още една от ползите на употребата на витамин С е, че той осигурява уплатняващ и изсветляващ за кожата ефект и се бори с уморения и сив вид. 

Витамин А

Вероятно вече си чувала, че производните на витамин А, включително третиноин (известен също като Retin-A или Renova) и ретинол, могат да помогнат за намаляване на появата на фини линии, бръчки и пигментни петна, като регулират клетъчния обмен. Важно е обаче, да подчертаем, че ако търсиш мощно средство срещу дълбоките бръчки, е добре да добавиш ретинол в грижата за кожата си. Витамин А има изключително важна роля за здравето на кожата, като грижи се за хидратацията и намалява образуването на бръчки и фини линии. Съдържащият се в него бета-каротин се бори с разграждащите колагена свободни радикали, които са основна причина за разграждането на колагена. Неутрализирайки същите тези свободни радикали пък, ретинолът намалява риска от кожни алергии и възпаления, насърчава производството на нови клетки.

Нежни киселини

Кой не е чувал за тях, кой не ги знае! Алфа, бета, хидрокси, салицилова и гликолова киселини действат като естествени ексфолианти за изсветляване на матовата кожа. Те също така помагат да се сведе до минимум появата на фини линии и разширени пори с напредване на възрастта. Разбира се, като естествена почистваща система на кожата няма как да премахнем изцяло порите, но благодарение на хидрокси киселините бихме могли да направим така, че те да бъдат по-малко забележими.

Серамиди

Серамидите са липиди или мазнини, които помагат на кожата ни да задържа така важната и необходима за благосъстоянието й влага там, където й е мястото. Те действат като мощна бариера срещу щетите, които околната среда нанася ежедневно върху кожата. Ролята на серамидите е да запечатат влагата и да сведат до минимум появата на фини лини, подобрявайки тонуса и еластичността на кожата.

Хиалуронова киселина

Чудодейните свойства на обожаваната от дамите по света хиалуронова киселина са многобройни и доказали се във времето. Позната със свойството си да задържа вода 1000 пъти над собственото си тегло, тя не само хидратира, но и прави така, че кожата ни да изглежда в пъти по-плътна. Tя действа като естествен овлажнител и “гъба”, която привлича влагата и се свързва с водата, за да подхрани и хидратира кожата ни. Благодарение на бързата миграция на клетките, тъканите са по-добре регенерирани и наситени с хранителни вещества и кислород. В резултат кожата е в пъти по-хидратирана, обновена, стегната, еластична, гладка и мека, фините линии са запълнени, като едновременно с това се образуват и нови колагенови и еластични влакна.

За жалост, всичко това звучи прекрасно, докато един ден нейното количество не започне да намалява с броя на свещичките, които редим върху тортата. В резултат всяка дама може да забележи посивелия и изтънен вид на кожата си.

Aми сега накъде?

Замисляла ли си се защо хиалуроновата киселина е така желана и търсена в състава от всяка от нас? Заради хидратацията? Възобновяването на кожата и противовъзпалителното действие, което оказва на клетките? Или пък заради спомагането да се минимизират и изгладят първите така досадни фини линии? Заради всичко това! Точно това е и причината формулите с хиалуронова киселина от естествен произход да са така силно препоръчвани от дерматолозите. 

Търсейки най-подходящия продукт за кожата си, който да отговаря на всички тези критерии, тествахме най-новата серия Vichy, която е налична в аптечната мрежа и е препоръчана от нас 50 000 дерматолози по света. 

Новото поколение противостарееща грижа срещу дълбоки бръчки в лицето на гамата Vichy Liftactiv Supreme е това, от което здравият вид на кожата ти има нужда. Експертната грижа на продуктите на Vichy е с клинично доказана ефективност срещу дълбоки бръчки.

Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler Серум за лице и очи е най-новото попълнение в серията продукти на френския козметичен бранд. 

Серумът прониква в дълбочина в дермата и е подсилен с усъвършенствана формула, която съдържа 1,5% чиста хиалуронова киселина с прогресивен изпълващ ефект. Той стимулира естественото производство на хиалуронова киселина, като компенсира до 100% от ежедневната загуба на хиалуронова киселина от епидермиса. Освен всичко това, интензивно хидратира кожата и намалява изразената поява на признаци на стареене, причинени от загубата на хиалуронова киселина в епидермиса и отслабване структурата на кожата.

Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler Серум за лице и очи е подходящ за всяка дама, която търси високоефикасна грижа против бръчки и отпускане на кожата, което го прави толкова съвършен и задължителен в козметичната ни рутина. Подходящ е за всеки тип кожа, дори и за най-чувствителната, като осигурява дневна грижа, която само с едно нанасяне изпълва кожата на лицето и околоочния контур. Клинично доказаната прогресивна ефикасност показва, че само след 6 седмици редовна употреба фините линии и бръчки са редуцирани и по-малко видими - бръчките са с 47% по-малко, а фините линии - с 60%. Продуктът е с лека, течна текстура, хипоалергенен, дерматологично и офталмологично тестван, без аромат и алкохол.

Дневен крем против бръчки за суха кожа Vichy Lifactiv Supreme е предназначен за дами за всеки тип кожа, които търсят комплексна противостарееща грижа от сутрин до вечер в дългосрочен план. Това е първият крем с цялостен лифтинг ефект в течение на деня за прогресивна корекция на бръчки и отпускане на кожата от Vichy. В резултат от неговата дневна устойчива грижа, предпазваща кожата от ежедневното неприятно стареене, което се случва на всяка от нас, се забелязва моментална оптична корекция за намаляване появата на бръчки. Фините линии и несъвършенства са видимо загладени, а тенът на лицето остава свеж и сияен до вечерта. Кадифено меката текстура не лепне и не омазнява излишно кожата, която изглежда наистина отпочинала. 

Противостареещата грижа срещу дълбоки бръчки на гамата Vichy Liftactiv Supreme предлага и Vichy Liftactiv Supreme Дневен крем против бръчки за нормална до смесена кожа и Vichy Liftactiv Supreme Дневен крем против бръчки със стягащ ефект SPF30, който е с широкоспектърна UVA/UVB защита, повлияваща вече съществуващите бръчки и предпазва от появата на нови, в резултат от UV лъчите.

Добави новия Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler Серум за лице и очи към своята ежедневна рутина, като нанасяш 2-3 капки от продукта върху почистена и суха кожа всяка сутрин и вечер. След него не забравяй да нанесеш хидратиращ и крем.

Не забравяй – здравето е живот, започни с твоята кожа! Кога, ако не сега е времето да се погрижиш за нея, за да се радваш на красотата и младостта й за възможно най-дълго време.

*Всички продукти от гамата Vichy Liftactiv Supreme могат да бъдат намерени в аптечната мрежа