Още от ранна възраст в съзнанието ни се набива идеята, че всички трябва да изглеждаме по определен начин. Момичетата мажат къдравата си коса с огромно количество гел, за да изглежда по-добре, телата ни трябва да са стройни, кожата ни трябва да изглежда като порцелан, без нито едно замърсяване или петно от акне. Но благодарение на някои наистина неподправени жени като Уини Харлоу сега виждаме огромна промяна в тесните идеали за красота в света.

Ние се възхищаваме на Уини, която вярва в себе си повече от всичко на този свят и се превърна не само в супер модел, но и в модел за подражание за много хора. Вижте нейната история:

Пътят на Уини от самото начало не е приказка. Истинското име на Уини е Шантел Браун-Йънг. Родена е в района на Голямо Торонто и е диагностицирана с витилиго, когато е на 4 години. Още от ранна детска възраст ѝ се налага да живее с усещането, че е различна.

"Когато израснах, никога не видях някой като мен по телевизията, на билбордовете или по модните подиуми", казва тя в интервю. "Чувствах се така, сякаш съм единственият човек на света като мен." Връстниците ѝ не я приемат заради състоянието ѝ и в интервюто си тя признава, че това е било доста болезнено.

"Не мисля, че състоянието на кожата ми повлия на самочувствието ми толкова, колкото хората около мен повлияха на самочувствието ми", казва Уини.

Подобно на повечето талантливи хора, потенциалът на Уини за работа като модел е открит случайно. Нейната "фея кръстница" е журналистката от Торонто Шанън Будрам, която заснема видеоклип в YouTube за Уини и нейното състояние. То бързо събира повече от 150 000 гледания. Шанън окуражава Уини, която по това време е само на 16 години, да се замисли сериозно за кариера на модел.

"Тя ми се обади и ми каза, че трябва да продължа да се занимавам с моделство, че камерата ме обича и че съм естествена", спомня си Уини в свое интервю. "Всъщност тя не вярваше, че това е била първата ми фотосесия."

Голямото навлизане на Уини в публичното пространство се случва през 2014 г., когато е на 19 години и участва в предаването "Следващият топмодел на Америка", водено от Тайра Банкс. Макар да не спечели, тя все пак участва във финалните кръгове. Това преживяване сигурно е било доста тежко за модела, тъй като тя рядко го коментира в интервютата си.

"В онзи момент от живота ми ми казаха или ме накараха да се чувствам така, сякаш не мога да бъда модел или че това не е за мен", казва тя за шоуто.

Уини Харлоу се превърна в лице на известна модна марка, често се появява по телевизията и открито говори за стандартите за красота. Получила е много награди в различни сфери и продължава да разтърсва модната индустрия със смелите си изявления.

Уини преосмисля световните стандарти за красота. "Вярвам, че красотата е в очите на зрителя", казва тя. Тя се опитва да направи модата по-малко амбициозна и повече вдъхновяваща.

Тя казва: "Винаги казвам, че трябва да се съсредоточите върху собственото си мнение за себе си, а не върху мнението на другите."