Вирсавия Борун обича да рисува и да танцува като всяко малко момиченце на нейната възраст, но за разлика от повечето деца, тя е родена със сърце извън гръдния кош.

Момиченцето е родено с пенталогия на Кантрел – рядка аномалия, която засяга едно на 5.5 млн. живо родени деца. Освен че сърцето ѝ е извън гръдния кош, Вирсавия няма диафрагма, части от костите на гръдния ѝ кош и части от коремните ѝ мускули също липсват.

Пред BBC малката казва: „Това е моето сърце. Аз съм единствената с такова.“

Биещото сърцето на Вирсавия може да бъде видяно под ребрата ѝ, покрито само с тънък слой кожа.

Момиченцето добавя: „Когато се обличам, си слагам меки дрехи, за да не наранят сърцето ми.“

„Аз се разхождам, скачам, летя и тичам, не би трябвало да тичам, но аз обожавам да тичам.“

Когато Вирсавия се ражда в Русия, лекарите казват на майка ѝ Дари Борун да се подготви за най-лошото.

„Лекарите ми съобщиха, че Вирсавия има много рядко заболяване и няма да оцелее. Но, разбира се, моментът, в който видях как бие сърчицето й, беше много специален. За мен той показваше, че Вирсавия е жива, че може да диша и ще живее.“

Лекарите в Германия също не дават големи надежди. Двете се местят в САЩ като тяхна последна надежда. Тогава Дари създава кампания, която да събере необходимите пари за бъдеща операция. В крайна сметка майката не успява да събере сумата от 200 000 долара, но събраните 70 000 долара се използват за належащите медицински разходи, които никак не са малко.

Освен това лекарите съветват операцията да се отложи с няколко години, защото Вирсавия има и високо кръвно налягане, което прави състоянието й нестабилно.

„Преместихме се от Русия в САЩ, но когато лекарите я прегледаха, ми казаха, че не могат да й помогнат. Бях много разстроена, защото продължаваха да ми казват, че тя ще си отиде съвсем скоро.“

„На Вирсавия не ѝ е лесно да живее със сърце извън гръдния кош, защото сърцето ѝ е много крехко. Тя трябва да е много внимателна, защото, ако падне, може да се нарани сериозно и дори да умре.“

В момента двете живеят в Холивуд и Вирсавия е подложена на терапия, която да намали кръвното ѝ налягане и да стабилизира състоянието ѝ.

Момиченцето не ходи на училище и ѝ е забранено да посещава уроци по балет, но затова пък обича да танцува вкъщи.

Дари дълго време е отглеждала дъщеря си съвсем сама, справяйки се и с медицинските сметки, но в момента е открила мъж, с който да отгледат смелата Вирсавия.