Да се наслаждаваш да прекараш време със себе си и да се радваш на чувство за комфорт в собствената си кожа е усещане, което носи свобода. Много хора биха определили това, че са необвързани като самота, но всъщност е точно обратното. Ако си сама от дълго време, можеш да намериш истинско щастие. Вътрешният ти мир ще ти помогне да откриеш истинския смисъл на живота си.

Да не си част от връзка за дълго може да бъде най-прекрасното нещо, което някога ти се е случвало. Може би си била необвързана в университета или си била на няколко срещи от тогава, но нищо сериозно не се е получило. Или може би си решила за известно време да спреш да излизаш с момчета, защото не си намерила това, което си търсела.

Можеш да спечелиш много от това да си необвързана. Научаваш се да си щастлива със самата себе си. Откриваш, че си си достатъчна.

Да не си във връзка означава да бъдеш по-осъзната и да постигнеш емоционален баланс. Означава да живееш в настоящето, с повече шансове да намериш цел в живота. Това е шанс да откриеш щастието.

Прегърнали сме самотата. И тази самота носи ни много повече неща, отколкото мислим.

Макар че хората не мислят така, за нас не е странно да не сме част от двойка. Не се чувстваме странно, когато поръчваме вечеря за един или когато купуваме една бира вместо две. Не се чувстваме зле, защото няма с кого да споделим преживяването.

Защото имаме повече време да се съсредоточим върху себе си, да открием кои сме всъщност и каква е целта ни в живота. Истинската цел. Да разберем какво има значение. Определяме какво е важно за нас, така че когато срещнем някого, който ни заслужава, ще бъдем подготвени. Готови за дълготрайна връзка, с която ще започне нова и различна глава в нашия живот.

Но дотогава поставяме мечтите си на първо място и си обещаваме да не ги загубваме от поглед. Посветени сме на истинските си страсти.

Приемаме дори идеята никога да не се омъжим, представяме си, че живеем сами и това не е нещо лошо. Не е краят на света. Ако срещнем някого, то той трябва да е много упорит. Да ни тласка напред и да ни подкрепя в търсенето на истината и смисъла. Трябва да е щастлив, че сме изградили собствения си живот и че няма да жертваме нищо за любовта. Няма да се откажем от тези неща само за да се синхронизираме с този човек. Защото имаме собствен път. И ходим с високо вдигната глави, уверени в триумфа си.

Да бъдеш необвързана е много различно от това да си самотна и ти го знаеш. Сподели го на останалите!