Тези, които имат по-големи братя, знаят, че да пораснеш с такъв е трудно, но в същото време това е и едно от най-прекрасните неща, които могат да ви се случат. Понякога може да ви подлуди и да ви накара да искате да си скубете косите, но винаги ще ви обича безусловно и има много причини, поради които не трябва да приемаме присъствието му в живота си за даденост.

Искаме да посветим тази статия на това да покажем какви късметлии са всички, които имат по-големи братя.

1. Може да ви запознае със спорта

Братята обичат да се конкурират, а да имате по-голям брат означава да имате спаринг партньор в почти всеки спорт през цялото си детство. Ако обичате спортните занимания, има вероятност да имате много спомени, играещи с големия си брат в детството си.

2. Може да ви научи как да сте готина

По-големият ви брат има голямо влияние върху живота ви и вероятно е този, когото търсите, дори и да не го знаете. Той ще ви научи на всички най-нови тенденции, музика и как да се държите готино без да се смущавате. Когато става въпрос за почти всичко, което имате да научите за света и как да сте готини, вероятно ще го научите от брат си.

3. Може да ви научи как да отстоявате себе си

По-големият ви брат ще ви научи на всичко, което знае за живота и ще превърне в своя мисия това да ви направи безстрашна като човек. По-големите братя имат склонността да са пример за подражание на по-малките си братя и сестри и никога няма да ви пуснат да излезете в света неподготвена.

4. Приятелка сте с приятелите му и всички те могат да ви защитят

Не само, че по-големият ви брат ще ви защити, но и всичките му приятели винаги ще са до вас, за да ви избавят от неприятности, ако е необходимо. Най-добрите приятели на брат ви ще се отнасят с вас като с една от тях, така че е добре да знаете, че имате много хора, които се грижат за вас.

5. Не ви позволява да правите същите грешки като него

Брат ви винаги ще бъде една крачка напред в живота, по отношение на опита и ще използва това, за да ви каже какво трябва и какво не трябва да правите в живота. Той вече е извървял пътя, по който тръгвате и винаги ще ви казва кое е правилното нещо от собствения си опит.

6. Знае кое е най-доброто за вас

Въпреки че понякога може да ви дразни, по-големият ви брат никога няма да ви позволи да направите грешен избор, когато това е от значение. Винаги ще се уверява, че прогресирате и ще постъпите правилно. Дори и да не го виждате, винаги ще бъде там, за да ви защитава и да се увери, че не правите нещо твърде глупаво.

7. Ще поеме вината заради вас...

Въпреки че брат ви може да ви издаде на родителите си, ако вземете последния му бонбон, никога няма да позволи да изпаднете в истински проблеми. Винаги ще ви защитава и дори ще се жертва за вас без да мисли два пъти.

8. ... и ще ви помогне да станете, когато паднете

Да имате по-голям брат означава да имате най-добър приятел за цял живот. Винаги можете да разчитате на него дори когато имате големи проблеми. Големите братя разбират какво е да правиш грешки и никога няма да ви съдят.

9. Най-накрая разбирате значението на истинска връзка между любовта и омразата

Ще има дни, в които смятате, че големият ви брат е най-готиният човек, с когото искате да излизате, но ще има и такива, когато просто искате да го ударите по лицето. Връзката, която имате с брат си, ще ви научи много на това какво е да имате връзка с любов и омраза и въпреки че може много да се карате, знаете, че не можете да се сърдите един на друг за дълго.

10. Но най-важното е, че той винаги е до вас

Винаги можете да разчитате на него - в добри и в лоши времена. Брат ви няма да ви съди. Може да е суров с вас, да проявява някаква строга любов и дори да изтъква вашите недостатъци от време на време, но никога няма да спре да се грижи за вас. И каквото и да се случи, ще знаете, че винаги можете да разчитате на него.

Сигурно осъзнавате какви късметлия сте да имате по-голям брат до себе си. Съгласни ли сте, че той е благословия? Имате ли връзка, изпълнена с любов и омраза с брат си?