Ако през последните няколко дни се чудите защо някои от приятелите ви си сменят профилните снимки със снимки на жирафи, то в тази статия ще ви разкрием именно това.  


Не, жирафите не са застрашени от изчезване и не, няма цирк в града ви (е, може и да има, но не е заради това), ако това сте си помислили. 

Става дума за поредната игра в социалната мрежа, при която потребителите споделят загадка на стената си (тип логическа задача), а техните приятели им отговарят на лично съобщение. Позналите отговора на задачата получават „Браво” (може и без него), а тези, които са имали „късмета” да сгрешат отговора, трябва да сменят профилната си снима с такава на жираф за период от три дни. 

Вирусната игра, която с небивала скорост набира популярност във Фейсбук, се ражда на „стената” на Андрю Стругнел от Нова Зеландия, който публикува следния текст: 

„3 часа сутринта е. На вратата се звъни и ти се събуждаш. Неочаквани гости. Твоите родители, които са тук и идват за закуска. Ти имаш конфитюр от ягоди, мед, вино, хляб и сирене. Кое ще е първото, което ще отвориш?”

На въпроса „Защо точно снимка на жираф?”, авторът отговаря лаконично – „Защо не?” 

Загадката се радва на небивал интерес от страна на фейсбук потребителите. За това говори и фактът, че само за 3 дни фейсбук страницата на играта The Great Giraffe Callange е събрала над 94 000 фена.
 
А вие сетихте ли се кой е правилния отговор на загадката? Ако не сте, може да останете с профилната си снимка, като се консултирате с текста под снимката :)



Верните отговори са два - "вратата" и "очите си"!
Може да споделите тази статия с приятелите си, за да им спестите смяната на профилната снимка :)