Готови сте да сключите брак? Преди да се отправите към олтара, прочетете защо трябва първо да заживеете заедно с партньора си.

Връзките могат да се развиват изключително бързо и когато любовта е неоспорима, е напълно естествено да искате да си кажете заветното „да”. Но ако излизате от кратко време и все още не сте живели заедно, предложението трябва да почака.

1. Не познавате човека наистина, докато не сте живели с него

Има неща, които вие и партньора ви можете да научите само след като сте живели под един покрив. Неща като привички, подреденост, справяне с финансите и дори хигиенните навици могат да ви отворят очите.

Ако не сте живели заедно преди да се ожените, това може да е истински кошмар за брака – особено ако научите неща, които ще развалят отношенията ви след големия ден.

2. Като живеете заедно се научавате да работите в екип

Когато заживеете с половинката си, вие се превръщате в един отбор. И като става дума за домакинска работа, финанси и всичко помежду им, се научавате да се справяте заедно, за да се уверите, че всичко се получава така, както искате.

Но все пак може да научите и че двамата просто не можете да работите в екип. Това ще ви помогне да осъзнаете, че може би брака просто не е за вас.

3. Споровете стават истински

Когато живеете с някого, динамиката на „големите караници” са много по-различни, защото не можете просто да излезете, да отидете вкъщи и да се успокоите за няколко часа (или дни). Това ви научава да търсите начини да изгладите проблемите много по-бързо, отколкото ако живеете отделно.

Затова е по-добре да разберете, ако не можете да комуникирате ефективно в големите спорове преди сватбата.

4. Това е огромен тест

Ако живеете заедно преди да се ожените, ще научите дали обичате връзката си, когато се появят и най-нелицеприятните й аспекти. Това е тест за търпението ви и способността ви да обичате партньора си дори и с най-лошите му недостатъци.

Когато видите партньора си такъв, какъвто е, без всички цветя и рози, които виждате докато живеете отделно, можете да направите наистина информиран избор дали брака е правилното решение за вас като двойка.

5. Подчертава различията ви

Приятелят ви иска да задържи разпокъсания си фотьойл в хола, а вие искате да го замените с красива мебел, която сте закупили от антикварен магазин. Или пък той е маниак на тема чистота, а вие обичате да живеете в организиран хаос.

Тези различия изглеждат на пръв поглед малки, но ако сте се отправили към олтара, могат да причинят сериозни проблеми, ако не сте се справили с тях (или поне научили за тях) предварително.

6. Дава ви реален поглед върху това какъв ще бъде брака ви

Когато живеете с партньора си, виждате какъв точно ще бъде брака ви. Независимо дали нещата вървят гладко или нервите ви се опъват през всяка секунда от деня, това ще ви помогне да разберете какъв би бил вашият брак. 

Това може да е добро предупреждение или потвърждение дали бракът ви ще бъде добър.

7. Тества вашите граници

Времето за себе си е важно и за двете страни от връзката, но е много по-трудно, ако живеете заедно. Въпреки това е постижимо и дори препоръчително, но е необходимо да поставите границата, когато живеете заедно.

Ако съжителствате предварително, това ще ви помогне да научите дали можете да се справите с това партньора ви постоянно да е наоколо. Ако не успявате, сватбата би била голяма грешка.

8. Като живеете заедно, събирате бюджетите си и това може да бъде трудно

Когато заживеете заедно, ще вземете и всичките си вещи с вас. Това може да е трудно, ако искате да закачите картината си на тигър в хола, а партньора ви я мрази. Ще ви се налага постоянно да споделяте всичко.

Това ще постави връзката ви на тест, защото това, което е ваше, вече не е само ваше – става общо и за някои хора това е наистина трудно.

 

Някои хора имат успешен брак и без да са живели заедно предварително, а други се женят след години съжителство и всичко се проваля. Всичко зависи от това дали връзката ви е достатъчно силна, за да оцелее дълго, но съвместният живот определено ще ви помогне да се преборите с някои препятствия, преди да минете през олтара.