По-голямата сестра е най-добрият и най-старият ни приятел, най-големият ни критик и най-яростният ни защитник. Тя може да ни изкара извън нерви, да ни докара до сълзи, но също е и човекът, който ще ни обича безрезервно, без значение какво се случва. Все пак, е по-голямата ни сестра.

Тя е твоят най-добър и верен приятел

Буквално е до теб от първия ти ден. Свидетел е на всички значими моменти в твоя живот, на първите ти стъпки, първата болезнена раздяла и на всяка фаза към превръщането ти във възрастен човек. По-голямата ти сестра може да се оправи с лошото ти поведение и тийнейджърските избухвания и може да даде добър съвет.

Споделяте гардеробите си

Забелязала ли си, че нейните дрехи ти отиват повече? Голяма сестра = голям гардероб.

Тя знае как да се справи с родителите

Какъвто и проблем да имаш с родителите си, можеш да се обзаложиш, че и сестра ти го е имала. Използвайки собствения си опит, тя ще ти помогне да се справиш с твоя. Мисли за нея като за твоя „ангел хранител“.


Всичко върви добре

Наистина не съществуват граници, когато си в добри отношения със сестра си. Може напълно да се отпуснеш и да не се стараеш да се представиш в най-добрата си светлина. Може да навлезеш в личното ѝ пространство по най-нелепия начин и не трябва да се чувстваш зле. А какво ще кажеш за малките разговори за живота и тайните на любовта? Това наистина е безценно.

Винаги може да я попиташ за хубави филми, музика и модни тенденции

Несъмнено всяко едно момиче, което има по-голяма сестра се е възползвало от тези съвети.

Тя няма да захароса истината

Понякога приятелите не казват истинското си мнение, за да не предизвикат напрежение в отношенията ви. По-големите сестри определено не го правят! Те направо могат да те зашлевят с истината. Всички имаме нужда от това от време на време, а на по-голямата сестра може да се разчита.

Винаги си добре дошла

По-голямата ти сестра винаги ще намери време за теб, когато ти се иска да избягаш от всичко и имаш нужда от рамо, на което да поплачеш. Това е една врата, която винаги ще е отворена за теб, без значение какво се е случило.

Тя те познава много добре

Независимо дали се съмняваш в себе си и в способностите си да направиш нещо, твоята сестра е до теб, за да те окуражи и да ти даде сили, за да се справиш. Тя най-добре знае колко си силна и какво можеш да постигнеш. И винаги ще бъде най-големият ти фен!

Достъпна терапия

Изглежда, че по-големите сестри винаги успяват да намерят най-подходящите думи. Сякаш имат магическа сила, която те кара да вярваш, че накрая всичко ще бъде наред. Преди да отидеш на терапевт, отиди при сестра си.

Винаги може да разчиташ на нея

Каквото и да мислиш, сестра ти винаги ще ти помогне. Няма значение какво си направила, тя винаги ще пази гърба ти, дори ако не си била до нея по време на най-тежките ѝ периоди. Точно затова са по-големите сестри! Те наистина са най-добрите и да имаш сестра е най-големият подарък! Така че, ако имате по-голяма сестра, уверете се, че тя знае колко много държите на нея.