Знаете ли, че има една дата, която е била много важна за нашите предци? А именно последният вълшебен ден в годината - 21-ви декември.

21 декември или зимното слънцестоене, е най-късият ден в годината и съответно се свързва с най-дългата нощ. Някога хората са вярвали, че 21 декември е рожденият ден на слънцето и главният момент в годината, когато започва невидимото пробуждане на природата.

Юл и традициите за неговото празнуване

Езичниците имали свой празник, посветен на появата на новото слънце - Юл. Той се празнувал от 21 декември до 1 януари. Вярвало се е, че тези дни имат особена енергия и духовете проникват в нашия свят: някои - за да вредят, други - за да помагат.

Можете да изплашите "вредните" с помощта на миризмата на борови иглички. "Гостите", които са дошли с добри намерения, трябва да бъдат посрещнати с ред в къщата, вкусни ястия на масата и мир в семейството.

И, разбира се, Юл се считал за най-доброто време за гадаене и отправяне на пожелания. Имало и специален ритуал, който можете да използвате тази година, за да сбъднете своя мечта.

Семето на силното намерение

В деня на слънцестоенето трябва да изберете най-красивата и апетитна ябълка в магазина или на пазара, да я занесете вкъщи и да я изядете. Най-добре е да направите това така, че от нея да останат само опашката и семките.

След това подредете семената, като си повтаряте на ум или на глас: "Семе за семе, за мен, в истината възнамерявам [тук изречете желанието си - например, да си намеря нова работа, да си купя кола, да се оженя, да имам дете], така че намерението ми да се сбъдне покълнало, с корени, здраво забити в земята."

Оставете само едно семенце - то трябва да бъде засадено в саксия или чаша с пръст. През седмицата трябва да поливате семето на намерението по малко всеки ден, след това честотата не е толкова важна: най-важното е да напоите почвата с вода за следващото пълнолуние. Когато правите това, трябва да помните и повторите желанието си.

На 21 март - в деня на пролетното равноденствие - семето или стръкчето независимо дали се е появило, или не, трябва да се пресади в открита почва, а след това да се изчака желанието да се сбъдне. Можете да използвате и друг, по-прост ритуал - за него ще ви е необходима само свещ и отново намисляне на желанието. След това оставете свещта да изгори докрай.

Ккавото и да е вашето желание, не забравяйте да го възнамерявате с лекота. С колкото повече лекота и наслада мислите за него, толкова по-бързо и лесно ще се случи то.