Ново проучване гласи, че колкото по-интелигентна е една жена, толкова по-вероятно е тя да не иска деца. Може и не всички да сме съгласни с това твърдение, но няма спор, че все повече дами се отказват от децата.

Открихме няколко възможни причини за тази тенденция и искаме да ги споделим с вас.

  • По-малко работодатели наемат майки

Майките се изправят пред големи предизвикателства, когато става дума за работа. Някои хора ги приемат като по-малко компетентни. В същото време няма такива проблеми при мъжете, ако излязат по бащинство, което също е и по-често срещано нещо.

  • Майките се разболяват по-често

Тук можем да говорим като цяло за родителите. Вероятността това да стане е 3 пъти по-голяма. Според някои експерти животът на всяка жена, която има дете, се скъсява с цели 95 седмици.

  • Децата могат да създадат напрежение в брака

Браковете са трудни по принцип, но се оказва, че децата могат да обтегнат отношенията на родителите. След като се родят, понякога нивото на удовлетворение между партньорите се понижава.

  • С грижа за околната среда

Някои проучвания твърдят, че изборът на жените да нямат деца допринася за опазването на околната среда, защото 1 дете по-малко намалява въглеродния диоксид с 58 тона.

  • Животът без деца има недостатъци

Да, липсата на деца би ни направила още по-независими и по-малко стресирани, но няма да направи живота ни идеален. Кой ще се грижи за нас, когато остареем? Готови ли сме да не усетим най-голямото щастие на света?

И все пак, изборът дали да имаме дете, или не, е личен. Всяка от нас има правото да реши кое иска и не е нужно да дава обяснения на света.