Защото когато обичаш някого, този човек трябва да е на първо място в приоритети ти. Това не означава, че всичко останало не е важно. Не трябва да забравяш за приятелите си, не трябва да забравяш за мечтите си и да жертваш всички неща, които харесваш. Това означава да прекарваш време с него, да те е грижа за чувствата му и това да бъде щастлив.

Защото когато обичаш някого, не можеш да спреш да мислиш за него, не можеш да вземеш някакво егоистично решение. Ще трябва да правиш избор между питие с колегите или да се прибереш при него, за да не се притеснява, че си някъде навън сама. Когато обичаш някого, ще трябва да правиш избори, които няма да са много лесни.

Това, че го поставяш като свой първи приоритет, не трябва да означава, че това ще е всеки ден, защото ще имаш важна среща или ще се виждаш с приятелка, която има рожден ден. Твоят човек не може да очаква от теб, че ще оставиш всичко, че ще загърбиш живота си, не става така.

Но да, ти трябва да го поставяш на първо място и да те е грижа за щастието му.

Защото когато обичаш някого, не трябва да го караш да се чувства нито като опция, нито като даденост. Избягвай да се отделяш за дълго време от него, да водиш телефонни разговори, когато той иска да говорите за нещо и не наранявай чувствата му.

Защото когато обичаш някого, даваш обещание, че ще се грижиш за него. Това включва неща като: общи срещи, никакви закъснения, изненади и влагане на цялата си енергия, за да е щастлива половинката ти.

Защото когато обичаш някого, трябва да му показваш, че го цениш, че е важна част от живота ти и твоя свят, защото той не трябва да стои и да се чуди дали значи нещо за теб.