Ако трябваше да избирам коя дума най-много мразя в целия свят, тя щеше да е “почти”. Тълковният речник я дефинира като “ ненапълно”. Разбирате ли, тази дума може да се приложи към много и различни неща в живота, но никога не трябва да се използва в една връзка.

Аз вярвам силно, че да поемаш рискове и да слагаш сърцето си на първо място, е нещо хубаво. Смятам, че вторият шанс и промяната на хората са нещо реално. Много хора ги е страх от обвързване, защото в миналото някоя от връзките им не се е получила и са били наранени. Според мен това е нещо нормално. Въпреки, че съм човек, който прави много отстъпки в живота, не мисля, че тази дума трябва да присъства в нашия речник, когато става дума за връзки.

Има огромна разлика между това да не живееш с вина, но има и такава между това да поемаш излишни рискове, които могат да те унищожат. Да бъдеш във връзка, в която отсрещният човек е несигурен, може да те съсипе. Чувството е, сякаш да живееш в страх, че ти няма да си достатъчно добра. Този човек постоянно изтъква това. Казва ти, че не си стойностен човек и го е срам да бъде с теб. Казва ти, че далеч не си достатъчна, но си почти достатъчна.

Животът ти не трябва да е постоянно една игра, която е нужно да продължаваш, за да живееш спокойно. Ако някой иска да е с теб, той ще бъде. Няма да си намира оправдания, за да ти показва, че връзката ви не върви. Няма да те отбягва и няма да отдава само част от себе си в отношенията ви. Не, ти не си ужасен човек, ако си се влюбил в несигурен човек. Искам да кажа, че заслужаваш човек, който се отнася към живота си много по-сериозно и тази грозна дума липсва в речника му.

Заслужаваш любов, спокойствие, да се усмихваш, да усетиш топлина и близост. Имаш нужда от онзи, който ще разказва за теб на своите приятели и ще те държи за ръка на публични места, ще се гордее с теб. Заслужаваш човек, който ще те води на истински срещи, и такъв, който ще дава всичко за теб и връзката ви няма да е просто една нищожна част от живота му. Трябва ти искреност. Трябва ти хармония.

Стажант: Виктория Попова