Ако имате нужда от професионални съвети как да подобрите рутината си за красота, Олга Лоренцин е тази, която може да ви помогне. Тя е прекарала над 20 години, работейки в грижата за кожата и изучава козметичните съставки. Знаменитости като Хали Бери са ѝ поверили красотата си и определено можем да видим резултатите.

Следим страхотните тенденции за красота и ще се радваме да споделим някои тайни на Олга Лоренцин.

За мазна кожа

Добър вариант за лечение на мазна кожа е маска, направена със серум с витамин С. Но след като я приложите, трябва да пропуснете масажа, защото ще увеличите производството на масло. Лоренцин предлага да добавите и малко въглен към домашната си маска. Обърнете внимание какъв овлажнител използвате. Някои от тях може да съдържат масло, което не ви е необходимо за мазна кожа.

За чувствителна кожа

Чувствителната кожа се нуждае от успокояващи съставки. Лоренцин казва, че продуктите с билкови екстракти като лайка или овесени ядки са отлични в този случай поради своите противовъзпалителните качества. Тя предлага да се избягват масла, с изключение на масло от шипка и нар. И двете имат желателно успокояващо, лечебно и хидратиращо действие. Експертът отбелязва, че ако имате чувствителна кожа, не трябва да се страхувате от киселини и ексфолиране. Когато се отървете от мъртвата кожа, лицето ви става по-малко чувствително и по-хидратирано. Единственото важно е киселините да бъдат меки, млечни и кремообразни.

За суха и нормална кожа

Гуруто на красотата обяснява, че трябва да масажирате и да прилагате маски върху суха нормална кожа. Започнете масажа на лицето у дома с кокосово масло и го нанесете с кръгово движение нагоре. Като бонус можете да добавите и висококачествен серум с витамин С. След това щедро нанесете маска за суха кожа. Вместо да го нанасяте с четка или да го "рисувате" с пръстите, масажирайте го в кожата си. След това нанесете още един слой и го оставете за още 15 минути. Важно е да не оставяте маската си да изсъхне, защото ще изтегли влагата от кожата.

За комбинирана кожа

Овлажнител с масло може да запуши порите ви. Прилагайки го върху комбинирана кожа, рискувате да получите още по-голямо производство на масло в някои области на лицето си. Потърсете овлажнител без масло, съдържащ млечна киселина, който може да подобри влагата на кожата и да пречисти разширените пори.

За очите и устните

Очите и устните се нуждаят от специално лечение, тъй като имат значително по-чувствителна кожа. Ето една от любимите рецепти на Олга Лоренцин:

• 1 чаена лъжичка мед
• 1/4 чаена лъжичка яйчен жълтък
• Няколко капки зехтин или кокосово масло

Просто ги смесете и нанесете около очите с кръгово движение над устните. Оставете за 15 минути и след това изплакнете лицето си.

За чисто лице

Кърпичките не могат да заменят продукта за почистване на лице. Можете да ги използвате, за да премахнете продължителния грим на очите, докато хидратирате кожата. Ето какво препоръчва Олга: Най-напред дълбоко почистете лицето си. След това овлажнете с кърпа. Можете да натиснете овлажняващата кърпичка към кожата. Създава повече циркулация. Ако имате много грим около очите, използвайте кърпичките, за да премахнете излишния грим.

За лятото

Лоренцин не препоръчва да използвате ексфолианти или четки през летните месеци, тъй като кожата се уврежда от допълнителното излагане на слънце. Вместо това, тя предлага да опитате този ексфолиант:

• Смесете чаена лъжичка лимонов сок с яйчен жълтък.
• Масажирайте с тази смес лицето си за 2 минути.
• Изплакнете лицето.

Киселината в лимоновия сок нежно ексфолира кожата ви, за да не се повреди.

Ето една „рецепта“ за нежна, успокояваща маска, която може да ви помогне да не претоварвате кожата през лятото:

• Смесете равни части мед от манука и пълномаслено кисело мляко. Лоренцин добавя, че не са необходими плодове.
• Нанесете дебел слой върху лицето си.
• Изчакайте 20 минути.

Това може да възстанови естествения PH баланс на кожата.

Бонус: Хали Бери казва, че маските за лице са всичко

Хали Бери обича маските за лице и лично препоръчва Олга Лоренцин, тъй като е гуру в грижата за кожата. Актрисата нарича маските ѝ "неостаряващи“, каквато е и самата Хали.

Какви трикове използвате и са ефективни за вашия тип кожа? Обичате ли да си правите собствени маски за лице?