Момичето-мечта, актьор и муза на Валентино, Зендая, е определена за една 100-те най-влиятелни личности на 2022 г. на списание TIME. Заснета от Камила Фалкес за нейната собствена корица на списанието, актрисата носи рокля на Valentino Anatomy of Couture Collection в характерния за бранда ярък, червен нюанс.
Творческият директор на Валентино, Пиерпаоло Пичоли, отпразнува новината, като похвали Зендая за нейната упоритост, сила и присъща автентичност като личност.

„Зендая е мощна и яростна млада жена, която използва таланта и работата си, за да изрази себе си и своите ценности“, споделя Пичоли в изявление. „Зендая е Valentino DiVa и лице на бранда и аз се гордея, че е обявена от TIME за една от 100-те най-влиятелни личности за 2022 г., защото тя перфектно въплъщава и представлява това, което марката и аз отстояваме днес.”

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Valentino (@maisonvalentino)

 

„Тя има способността да предаде съвременен романтизъм, превръщайки творението на Валентино в нещо изключително“, продължава той. „Тя споделя ценностите на идентичността на едно поколение, за което говори, по нейния най-спонтанен, личен и прогресивен начин. Тя е автентична, крехка и в същото време силна и без съмнение е най-мощният глас на едно поколение.”

Режисьорът Денис Вилньов който е работил със Зендая по “Дюн”, пише за нея, че тя „прави впечатление, че е родена някъде далеч в бъдещето. Тя е вечна и може да направи всичко.”

„Тя изглежда безстрашна, корените й са дълбоки и ми харесва, че все още се смее като дете. Зендая е бъдещето. И няма нищо по-утешително за мен. Това е само началото."