Никой от нас няма да забрави 40тия ден на протестите пред Парламента и още повече 40тата нощ. Тази вечер завинаги ще остане в съзнанието ни като нощта, в която протестите достигнаха връхната си точка... поне засега. И до днес се водят спорове за това дали е имало насилие от страна на полицията срещу протестиращите или гражданите сами са предизвикали по-агресивната им реакция.

Видеото, което ще видите по-долу, се завъртя с небивала скорост в социалните мрежи. То включва репортаж на БТВ, в който жена полицай разказва как е пострадала в нощта на 23ти срещу 24ти юли. Анна Витанова твърди, че понася удари от протестиращите, които й причиняват синини по тялото и травма на ръката. Но клипът съдържа и скандални разкрития за арсенала на въпросната жена и нейното поведение във въпросната нощ. Изключително агресивното и поведение, за което разказват и протестиращите, е доказано и в кадрите в клипа. Става ясно, че Анна има в себе си "помощни средства", които не са сертифицирани от МВР - електрошок и газов спрей.
 
Протестиращите ли са провокатори или тази жена полицай? Решете сами, като изгледате внимателно цялото видео:
 

 
 
Няколко дни след  срещата на БСП и техните симпатизанти на Бузлуджа обаче се появи снимка на жена, която изключително много прилича на въпросната Анна Витанова. За разлика от жената в репортажа, тази е жива и здрава. Без синини, драскотини, превръзки и каквито и да е следи от насилие. 
 
 
Ако жената на снимката се окаже полицай Витанова, то тя е срам за Българската полиция, не защото е в редиците на БСП, всеки има право на политически пристрастия, а защото по време на служебните си задължения, демонстрира поведение, продиктувано именно от политическите й пристрастия. А дали е тя, предполагаме, че съвсем скоро ще се изясни!