Бъдещите майки винаги са се вълнували от пола на детето си. Има ли начин, по който да разберем дали ще се роди момченце или момиченце? Продължете да четете, за да разберете отговора.

Научен подход

Всички знаем от часовете по биология за Х и У хромозомите, които носят генетичния код на пола на всеки един от нас.Интересното е, че сперматозоидите с Y хромозома са много бързи и са по-леки от тези, които носят Х хромозома. Те обаче умират и по-бързо, затова науката казва, че ако родителите искат дете, трябва да се опитат да заченат ден преди, в деня на или в деня след овулацията.

Сперматозоидите с Х хромозома, от своя страна, са по-издръжливи, способни са да живеят в тялото на жената до пет дни и могат да изчакат освобождаването на яйцеклетката или дори да я оплодят по-късно.
Науката също така показва, че оргазмът на жената преди зачеването увеличава шансовете за раждане на момче, защото в този момент вагиналната среда се променя в алкална, което помага на сперматозоида, носещ Y хромозома, да се придвижи по-бързо до яйцеклетката.

Характерът има значение

Знанието, което идва от житейския опит, предаващ се от векове, показва, че жените със силен и енергичен характер са по-склонни да раждат момчета. Това може да се обясни и с помощта на научните познания. Тъй като в момента на зачеването и известно време след това всеки плод демонстрира наличието на женски полови органи, картината започва да се променя под влиянието на тестостерона. Колкото повече тестостерон има майката, толкова по-голяма е вероятността тя да има момче. Тази теория се потвърждава и от факта, че на независимите жени, които действат повече като мъже във всекидневието си, по-често им се раждат момчета. Ако една жена не е уверена в себе си или се чувства по-зависима от мъжа във връзката ѝ, тогава е по-вероятно тя да има дъщеря.

Възстановяване на баланса

От енергийна гледна точка, появата на момче се дължи на наличието на неизразходвана топлина и нежност в бъдещата майка, които тя предава на бебето си.
Ако една жена пък има енергиен дефицит или ѝ липсва нежност, тогава тя най-вероятно ще има момиче, за да възстанови изгубения баланс.
В крайна сметка природата дава на всяка майка това, от което се нуждае.

Още интересни факти

Учените са установили, че в бурни времена, когато жената е под стрес, по-често се раждат момичета. В 75 процента от случаите, ако бъдещата майка е нервна, се раждат дъщери. Специалистите са регистрирали подобно явление след терористичната атака от 11 септември и след падането на Берлинската стена.
Китайски учени пък са установили, че момичетата се раждат по-често от майки с ниско кръвно налягане. Те стигнали до това заключение, след като изследвали повече от три хиляди жени, станали майки в периода на изследването.