Ако сте внимателни, малките събития могат да станат важни улики в съдбата ви и да предупредят за възможни трудности, които могат да бъдат избегнати.

Светът около нас отразява нашите тайни мисли, чувства, очаквания и живее в синхрон с нас. Понякога дребно неприятно събитие може да подсказва за възможно по-голямо бедствие и дори да ви предпази от него.

Ако по време на път се повреди превозното ви средство
Ако бързате за важна среща или просто за работа и по време на пътуване внезапно се повреди транспортът ви - кола, автобус, влак, а понякога дори и самолет - това може да е знак за предстоящи финансови затруднения. През следващите дни е по-добре да отложите важни финансови решения или големи разходи, особено след като скоро са възможни по-добри предложения.

Разсипана сол

Разсипването на сол на масата по време на вечеря е знак, който обещава кавги и други неприятности. За да неутрализирате ефекта му, трябва да хвърлите щипка сол през лявото си рамо.

Прекарвате дълго време в търсене на ключовете си, бързайки за важна среща
Ако заминавате за важна среща и не можете да намерите ключовете за къщата или колата си, може да искате да я пренасрочите за друг ден. Ако това не е възможно, бъдете внимателни, вземайте решения изключително внимателно и не бързайте да разкривате плановете си на противника.

Ако цветята у дома умират

Ако се грижите за растенията си според всички правила, но те все още започват да изсъхват едно след друго, това може да означава проблеми с някой от вашите близки. Вероятно някой от вашите близки приятели или роднини се нуждае от вашата помощ, подкрепа или спешно трябва да провери здравето си.

Любимата ви чаша се счупи

Счупената чаша се счита за знак за предстояща промяна. Ако дръжката остане непокътната, тогава промените ще бъдат към по-добро, но ако дръжката също се счупи, тогава най-вероятно ще се случи нещо не много добро.

Смята се също, че за свободна жена това е по-скоро добър знак, но ако имате връзка или брак, бъдете внимателни: може би вашият любим има друга и вие сте застрашени от раздяла. Във всеки случай съберете фрагментите от чашата и ги изхвърлете с думите: „За нещо ново и много по-добро“.

Ако часовникът на ръката ви спрe

Ако механичният ви ръчен часовник внезапно е спрял или електронният ви часовник се е повредил, трябва да отложите важни финансови операции и особено да не вземате или давате пари назаем.

Капеща химикалка

Ако писалката ви изведнъж започне да тече по време на преговори или подписване на документи, по-добре е да отложите всичко за по-късно, за да обсъдите и разрешите проблемите и, ако е възможно, да подпишете документите за друг ден. Но все пак си заслужава да останете и да прочетете параграфите с малък шрифт.

Закъснявате за срещата

Ако закъснявате за важна среща поради непредвидени обстоятелства, може би Вселената се опитва да ви предпази от възможни провали. По-добре е да пренасрочите важните дела или поне да останете нащрек.

Ако виждате автомобили с еднакви номера

Виждането на няколко коли подред с еднакви или сходни номера на улицата също е знак. Това може да бъде предупреждение и причина да помислите за близките си планове и да проверите дали всичко е наред по тях. По-добре е да отложите големи покупки и важни финансови и бизнес решения.

Счупено огледало

Смята се, че в огледалото живее отражението на душата ни, така че разрушаването му може да предвещава трудни събития. Хората казват, че да счупиш огледало носи седем години нещастие. По-добре е да отстраните парчетата възможно най-скоро и да не се оглеждате в тях.

Нови уреди или крушки изгарят внезапно

Ако в къщата внезапно изгори нова електрическа крушка, това може да е сигнал за възможни конфликти в семейството. Помислете за какво може да имате разногласия сега, от какво сте недоволни в близките си и те от вас, и се опитайте да обсъдите всичко мирно.

Изпускане на нож на пода

Изпускането на нож от масата невинаги е свързано с пристигането на гост. То може да предупреждава и за възможна кавга. Опитайте се през този ден да бъдете по-толерантни към всякакви разногласия, да не предявявате претенции и да решавате всички проблеми чрез диалог, като избягвате откритите конфликти.

Любимата ви чаша е счупена

Счупената чаша се счита за знак за предстояща промяна. Ако дръжката остане непокътната, тогава промените ще бъдат към по-добро, но ако дръжката също се счупи, тогава най-вероятно ще се случи нещо не много добро.

Смята се също, че за свободна жена това е по-скоро добър знак, но ако имате връзка или брак, бъдете внимателни: може би вашият любим има друга и вие сте застрашени от раздяла. Във всеки случай съберете фрагментите от чашата и ги изхвърлете с думите: „За нещо ново и много по-добро“. 

Ако се счупи екранът на телефона

В днешно време телефоните са станали почти продължение на самите нас, така че счупването на този елемент е символична. Счупеният телефон може да предвещава загуба на важна информация, кавга и дори прекъсване на отношенията. И ако телефонът ви е бил изпуснат и счупен от някой, когото познавате, може би във вашия кръг има недоброжелатели.

Не е нужно да вярвате в поличби и суеверия, а понякога електрическа крушка изгаря, защото е била лошо направена, или малък вредител или гъбичка просто са заразили саксии с цветя. Но внимаването към детайлите, съзнателното вземане на важни решения и мирното разрешаване на конфликти никога няма да навредят.