Една от най-обсъжданите участнички в "Игри на волята" направи брутално изказване, което беше на практика призив към продукцията милионерът Мартин Николов - Елвиса да не отива на финал. Виолета, която е на ръба да отпадне от надпреварата заради контузии и болки в краката и тялото, с последни сили "ужили" покерджията и собственик на заведения.

"Какво положително ще покаже Мартин на България? Кои са положителните му качества, с които той да даде пример на някого? Ами аз не мога да се сетя за нито едно!" С това октровение Вили се обоснова, че Марто няма място в наближаващия финал. Думите й дойдоха след поредното прехвърчане на искри между двамата участници.

Мартин обаче, не й остана длъжен и отговори: "Като си толкова силна, защо не си тръгна по-рано?"

Въпреки раздора Гладиаторите играха доста сплутено в битката за територия. Тоо не стигна до победа именно заради Виолета, която беше очевидно много и буквално куцаше.

Междувременно стана ясно, че Чистилището се връща като локация в "Игрите". Падналият между Дунев и Рълев отива тъкмо там. Очевидно продукцията е решила до последно да изненадва зрителите и участниците с всевъзможни изпитания и обрати.