Един от най-шикозните търговски шопинг центрове в света „Галерѝ Лафайет“ в Париж вече има своята празнична украса.

По традиция всяка година управата на центъра създава уникално коледно дърво, което се спуска точно от купола на мола и може да бъде видяно от почти всеки негов ъгъл. Всеки път то впечатлява както с размер, така и с нетрадиционната си концепция.

Тазгодишната елха отново е различна и много нетрадиционна, като темата е "1,2,3, Коледа!". Обсипана е с огромни кекчета, близалки, коледни бастунчета, червени калмари, топки и звезди, а компания им правят огромен заек и Дядо Коледа, който е... космонавт! На всеки 30 минути светлините угасват, за да отстъпят място на звукова и светлинна анимация, в която играчките оживяват магически и пленяват малки и големи.

През 2015 г. концепцията на украсата на магазина беше основана на темата “Коледа от друга планета” с много роботи, джедаи, имперски войски, всичко в крак с “Междузвездни войни”, а гигантското коледно дърво се състоеше от безброй златни и сребърни звезди и метеорити. 2016 годинa изненада с коледното дърво, направено изцяло от хартия. През 2017 г. пък беше украсена с надуваеми понички и всякакви други сладки вкусотии.

С търговска площ от над 70 хиляди квадратни метра, 25 милиона посетители и 1 милиард евро оборот през 2009 година, днес „Галерѝ Лафайет“ е един от най-големите луксозни магазини в света, изпреварвайки подобни магазини като Харъдс в Лондон, Блумингдейлс в Ню Йорк и Исетан в Токио. 

Магично е, нали?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Galeries Lafayette (@galerieslafayette)