Всеки знае, че Холивуд е пълен с хора, които са едновременно изключително талантливи и привлекателни. Всъщност, ако искате да постигнете успех в тази област, добрият външен вид е почти задължителен. Вярно е, че привлекателните и красиви актьори често успяват, защото индустрията дава приоритет именно на хората с перфектни усмивки и лица. Въпреки това много холивудски звезди показват, че талантът и трудолюбието са по-важни от добрия външен вид.

Това е случаят с актрисата Уинона Райдър. Преди своя дебют, тя често е вземана за момче и дори загуби няколко прослушвания, защото „не е привлекателна“. И дори е посъветвана да не става актриса заради външния си вид. Тя обаче не се отказа и доказа колко грешат… Уинона се превърна от уж грозно момиче в страхотна актриса, и муза на много режисьори.

И тя не е единствената знаменитост, подценявана заради външния си вид, преди да стане известна. От Мерил Стрийп до Ан Хатауей, ето 10 успешни актриси, които са доказали: не безупречният им външен вид ги прави привлекателни. Вярвате или не, те признаха, че са чували много коментари за външния си вид или че не стават за актьорска игра. Слава Богу, че не го приемат сериозно и днес са едни от най-любимите ни звезди и истински модни икони.