Съставки:
• 250 мл червено вино;
• няколко пръчици канела;
• 5 цветчета карамфил;
• ½ портокалова кора;
• ½ лимонена кора;
• ½ ябълка;
• настъргано индийско орехче;
• няколко звездички анасон;
• 30 г захар.
Приготвяне:
Внимателно настържете на ренде корите на портокала и лимона. Отстранете сърцевината на ябълката и я нарежете на тънки кръгчета.
В тенджера сложете захарта, настърганите кори , канелата, карамфила, щипка индийско орехче и ябълката. Сложете виното в тенджера, разбъркайте добре и оставете за 10 минути да се настои. Сложете на печката и варете, докато заври, като не забравяте да разбърквате от време на време. Сервира се топло с канелени пръчици.