Най-вероятно са ви познати червените лисици, които се срещат и по нашите ширини, но чували ли сте че има и други видове лисици по света? Такива, които са различен цвят от познатия ни керемиден и дори имат друг тип козина? Московският фотограф Анастасия Доброволская улавя разнообразието на тези толкова мистични горски животни, озаглавявайки фотосесията „Есенно равноденствие“, като най-популярната снимка от нея става една, на която три различни жени държат по една лисица от различен цвят.

На снимката се могат да се видят чисто бяла полярна лисица , червена лисица с бял връх на опашката и сребърна лисица в гамата на черно-сивото. Женските модели на снимките всъщност отразяват приказните животни, които държат - цветът на косите им е същия като козината на лисиците, а за контраст се използва различен цвят при облеклото на дамите, за да се наблегне, че разнообразието в природата при хора и животни е изключително голямо, и точно в това е красотата на света.

Доброволская признава за себе си, че обожава „снимките с дълбок и комплексен замисъл, красивите рокли и аксесоари и естествено – да снима с животни“. Имайки предвид предпочитанието ѝ за фотографиране на животни, талантливият фотограф заснема красотата и уникалността на много други животни, освен лисици, като лебеди, коне и дори мечки Гризли. Вероятно се чудите как Доброволская успява да укроти и опитоми диви горски животни за снимките, но много от моделите ѝ за снимките са родени и отгледани в природни паркове и са свикнали на контакт с хора.

Разгледайте с нас едни от най-добрите снимки на Анастасия и се убедете сами, че красотата на природата се крие в нейното разнообразие.