Безспорно Джони Деп е многолик актьор, който с годините е доказал, че няма роля, която да не може да изиграе на големия екран, независимо какъв е жанра на филма, в който участва, и повече от успешно да изиграе крайно ексцентрични персонажи, като Уили Уонка, Джак Спароу, Лудия Шапкар, Суини Тод или Едуард Ножиците, например.

След 35 години в бизнеса, списъкът с филми, в които Деп участва, е наистина дълъг, но актьорът успява да осатви своя отличим и очарователен отпечатък върху всеки от персонажите, които изобразява на екрана.

Нещо повече, Деп често добавя нещо от себе си към екранните си герои. Често това са малки детайли, които много от вас, вероятно, не са забелязали, но именно в тях се крие част от харизмата на персонажа, с който се сблъскваме в киносалона.

Благодарение именно на тези малки неща, добавени от актьора по време на снимките към филмовия образ, които лесно могат да ни убегнат, можем да разберем повече за личността на героя, в който Деп се превъплъщава този път.

Днес ще ви срещнем с 12 детайла, скрити във филмите с участието на тази енигматична холивудска звезда, които сме почти сигурни, че сте пропуснали, а в тях често можем да намерим скрити послания и препратки, осатвени там от самия Джони Деп.