Тук хората знаят кога е сезонът за определени продукти и ядат тази храна в различни вариации. Например, динята може да се сервира със сол или да се добави към студен и пикантен рамен. Не е приемливо да изхвърляте храна, така че всичко, което не е било изядено прясно, ще бъде мариновано, консервирано или изсушено, за да се яде по-късно. Обичайно е да се консумират всички ядливи растения. Например, цветя могат да се добавят към салата, а кленовите листа могат да бъдат пържени. Гъбите тук са високо ценени. Например, това са гъби мацутаке, които в Япония се считат за деликатес. Една кошница като тази може да струва до 2000 долара. В Швеция тези гъби се смятаха за неизвестни, докато японските учени не откриха, че местните шведски гъби и този японски деликатес принадлежат към един и същи вид.