От Дисни обичат да залагат скрити послания във филмите си, както и да се вдъхновяват от реални личности за своите сюжети. Някои от анимационните им истории представляват стари приказки, а други - реални събития. Едно е сигурно обаче - във всяка една от класиките на Дисни можем да открием уникални варианти на познати и непознати истории, които заедно съставят една вълшебна и красива вселена. 

Въпреки че принцесите са основният фокус на вниманието на зрителите, днес ще обърнем внимание на някои факти и детайли, свързани с принцовете. През десетилетията е имало няколко промени в начина, по който са били изобразявани мъжете - от обикновения Чаровен принц до герои със собствени имена и личности. Образите на принцовете и принцесите в анимациите на Дисни всъщност отразяват и как да се променили представите за мъжете и жените с времето. 

Някои от принцовете са вдъхновени от реални личности, а други дори нямат собствени имена. Разгледайте галерията, за да разберете кой принц се „радва“ на най-кратко екранно време и кой е единственият герой, разделил се със своята любима накрая.