Остаряването и всички съпътстващи го промени във физиката са естествени процеси, в които няма нищо срамно. И все пак в света на филтрираните снимки, Фотошоп и социалните мрежи като че на всички жени се налага един определен образ, който не отговаря на реалността. Все повече дами се обръщат към услугите на пластичните хирурзи на съвсем млада възраст, много от тях преди на навършат 30 години. Нещо повече – според проучвания броят на пластичните операции се е увеличил с над 400 % от 1997 г. насам.

С възрастта напрежението, свързано с поддържането на млад външен вид, става все по-голямо. Много жени прибягват до най-различни процедури с надеждата да спрат времето и дори поставянето на ботокс се смята от много хора за нещо рутинно и почти задължително за една поддържана жена.

Е, в Холивуд – света на суетата, има и дами, които отказват да се подложат на платични операции и вярват в здравословния начин на живот и естественото остаряване. Вижте в галерията 18 звезди, които са навършили 50 години и се гордеят с естествения си външен вид.