През 1996 г. светът на филмите на ужасите бе допълнен от запомнящия се „Писък”. Този филм, режисиран от Уес Крейвън, има забележителен звезден актьрски състав и проследява историята на Сидни Прескот - млада жена, преследвана от убиец, известен като „Призрачно лице”.

Със сигурност много страшни филми имат подобен сюжет, но „Писък” е различен. В него има комедия, а героите и зрителите си мислят, че знаят кой е нападателят и какво трябва да се направи или да не се, за да останеш жив. Всъщност героите открито обсъждат клишетата от повечето филми на ужасите и Сидни Прескот не ходи някъде сама неподготвена, не се качва по стълбите вместо да отиде навън и да вярва, че убиецът е мъртъв (защото той винаги се връща за едно... последно... сплашване!).

Можем да продължим да говорим за страхотните подробности на този филм и неговите продължения, но ще се спрем на актьорския състав. Къде са тези актьори? С какво се занимават през последните две десетилетия? Виждали ли сме ги в други филми? Нека разберем…