Наградите на FdB са едно от най-важните събития за сватбените фотографи. На всеки три месеца международно жури избира най-невероятните снимки от сватбените празненства по целия свят. В това издание на конкурса съдиите Мона Ву (Китай), Алисън Баунс (Франция) и Ху Нгуен (САЩ) са избрали най-впечатляващите снимки, преборили се място сред най-добрите.

Директорът на FdB споделя няколко думи за себе си и за това как му е хрумнала идеята за този конкурс: „Казвам се Мартино Бузи, италиански фотограф, живеещ в Испания. Аз съм директор на FdB - група, която е създадена, за да придаде повече стойност на фотографите и да им помогне да подобрят своите умения. Ежегодно организираме среща, на която лекторите споделят своя опит, като освен това съставяме и фото експозиции, където сватбените изображения се приемат като истински произведения на изкуството.”

А относно това защо е избрал да направи конкурс за сватбени снимки, Мартино споделя: „Сватбените снимки са израз на живота на реални хора. Този вид фотография е единствената, която изобразява реални моменти от най-важния ден за всяка двойка. Това е най-ценният вид фотография, тъй като помага на хората да си спомнят щастливите си мигове с другите.”

В тази галерия ще видите както много сантиментални и нежни моменти, така и някои забавни и необичайни сватбени ситуации. Смехът, изненадата, забавлението и някоя и друга сълза са основните съставки на тази селекция от невероятни снимки. Защото дори от под водата до върха на планината, любовта винаги ще триумфира и ще се извиси над всичко!