Захарните цветя са популярен модерен и традиционен избор за украса на торта, независимо от повода. Но изключително талантливата сладкарка Александрия Мъри е експерт в създаването на невероятно реалистични захарни цветя, които са перфектен завършек на уникалните сватбени торти, които приготвя.

Мъри е доказателство, че сладкарството е изкуство. А цветята, които създава, изглеждат така сякаш току-що са откъснати от някоя приказна градина в далечно кралство, в което растенията са направени от захар.

Всяко едно от тези реалистични захарни цветя отнема поне два дни за изработка, като за някои от по-сложните и детайлни изделия е нужна дори цяла една седмица. Мъри може да пресъздаде почти всяко цвете, което можете да си представите, но най-голямо удоволствие ѝ доставя да изработва тропически цветя. А най-хубавото е, че ако се съхраняват правилно, захарните цветя никога няма да увехнат, да загубят аромата си или да погубят неповторимата си, естествената красота.

Ако мислите, че току-що сте открили дамата, която да приготви вашата сватбена торта, то трябва да знаете, че Мъри създава впечатляващите си сладки изделия отвъд океана, в страната на кленовия сироп - Канада. Добрата новина е, че все пак можете да се наслаждавате на изкусните ѝ, изкушаващи уникати във Фейсбук и Инстаграм, и дори да се опитате да пресъздадете нейните шедьоври от захар.

А сега се насладете на галерията ни, в която сме избрали 25 от най-впечатляващите захарни цветя, които някога сме виждали. Предупреждаваме ви, че още преди да достигнете последната снимка, ще имате остра, непреодолима нужда от поне едно парче сметанова торта - дори и да не е сватбена.