На 28-ми март, 94-тите годишни награди Оскар ще се проведат на живо в Долби Тиътър в Лос Анджелис. Тазгодишният списък с номинирани гарантира, че шоуто ще бъде пълно със звездна сила: Джесика Частейн, Уил Смит, Кристен Стюарт, Пенелопе Крус и Андрю Гарфийлд са само някои от главните звезди, които може да получат най-желаните трофеи за вечерта. Още по-добре, всички тези актьори ще излязат на червен килим предварително в някои от най-ослепителните тоалети за момента.

В чест на грандиозното предстоящо събитие, решихме да ви върнем назад към миналите награди като фокусът ни е върху най-горещите двойки, които блестят на червения килим през годините!

На миналогодишната церемония Лесли Одом-младши и Николет Робинсън изглеждаха наистина впечатляващо - той в златист костюм Brioni, а тя в черна рокля с пълна пола на Zuhair Murad. През 2021 г. Натали Портман направи силно феминистко изявление в Dior, докато съпругът й Бенджамин Милепие я допълни с класически смокинг, който й позволи да блесне. Година по-рано Рами Малек и Луси Бойнтън доказаха, че са една от най-шикозните нови двойки. Тя носеше лилава рокля на Rodarte, а той модерен костюм от Saint Laurent.
2000-те и 2010-те като цяло поднесоха редица незабравими модни моменти. Поглеждайки още по-назад, към 90-те и преди това, срещаме други безупречно облечени двойки като Уил и Джейда Пинкет Смит, Сони и Шер, както и незабравимата Елизабет Тейлър.

Вижте в галерията кои са звездните двойки, които през годините са завладявали червения килим на наградите Оскар със своите стил и класа.