Ще са ви нужни:
• 2 големи ябълки
• 4 с. л. кафява захар
• 2 ½ с. л. масло
• 2 с. л. овесени ядки
• 1 ч. л. пшенично брашно
• ¼ ч. л. морска сол
В купа разбъркайте двете супени лъжици захар и масло. Почистете ябълките от семките и обелките. Разрежете ги на половина и направете „джобчета” по повърхността им. Наредете ябълките в тавичка, намажете ги със захарната смес. Покрийте тавата с фолио за печене и оставете в загрята на 200°С фурна за 20 минути. Махнете фолиото и оставете за още 10 минути. Разбъркайте останалата захар, масло, овесени ядки, брашно, солта. Разтворете направените „джобчета” в ябълките и ги напълнете със сместа. Печете още 10 минути. Сервирайте със сладолед.