Какво се случва, когато смесите добродушната личност на голдън ретривър и пищните къдрици на пудел? Получавате голдън дудъл! Този възхитителен микс е сравнително нова дизайнерска порода, представена за първи път в Америка през 90-те години. Не е официално регистрирана като отделна, но като продукт на две чисти породи, все пак получава почетно споменаване. Тези кучета са едновременно атлетични и интелигентни, а допълнителният им бонус е, че са хипоалергенни (не си сменят козината) и са идеални за хората с алергии.Поддържането на козината им е лесно, за разлика от пудела, искат само къпане и гребен на всеки две седмици, заедно с рутинно подстригване.

Голдън дудълите са прекрасни приятели за игра заради естествената си природа, но могат да изпълнят и по-сериозна роля. Смесица от интелигентните пудели и послушните голдън ретривъри, тези кучета са чудесни, ако трябва да изпълнят нещо. Дали ще е куче водач или куче терапевт, те могат да направят всичко това, освен това тази порода е идеална за пациенти в болница и хора в домове.

Голдън дудълите „идват“ във всички форми, размери и цветове. Тези често по-големи вързопчета радост са чудесни за някои собственици на домашни любимци, но не всеки има необходимото, за да си позволи голяма порода. Може да заложите на малък голдън дудъл – микс от голдън ретривър и „играчка“ пудел, идеален за хора с апартамент. Тези малки кучета лесно могат да бъдат объркани с плюшени играчки!

Имат изключителна енергия, което означава, че се нуждаят от много упражнения и игра. Средно тежат от 22 до 45 килограма и им харесват разходките, пешеходните преходи, тичането и дори обичат да плуват със своите собственици. Ако сте човек, който се наслаждава на дейности на открито или спорт, голдъл дудълът е най-добрият избор за вас.

Като смес от две породи тези кучета са предразположени към добро здраве - тяхната хибридна сила. Причината за това е, че наследяват най-добрите качества от двете различни породи. Дори могат да бъдат по-здрави от чистокръвните кучета, които са ги създали. Тази допълнителна полза за здравето означава по-малко посещения при ветеринарния лекар! Могат да наследят от родителите си обаче заболявания на бедрото, лакътни нарушения или болест на Вилебранд (нарушение на кръвосъсирването).

В галерията ни ще видите очарователни снимки на тази сладка смесена порода! Сигурни сме, че ще ви спечелят веднага!