Силви Фейкън е френска дизайнерка, чиито творения не приличат на никои други. Комбинирайки таланта си в рисуване, бродерия и текстилен дизайн, художничката развива уникален стил, който се характеризира с дантела, гипюр, тюл и муселин. Нейните рокли са истински произведения на изкуството, като всяка от тях разказва история чрез комбинация от текстилни модели, драпирани ефекти, бродирани шевове, щрихи на боя и перли. Вдъхновени от природата, зеленината и цветята, както и от прерафаелитската живопис и вселена от приказки, дизайните на Фейкън са пропити с чувство за поезия, което е едновременно омагьосващо и завладяващо.

Любимата материя на Силви, дантелата, е крайъгълният камък на нейните творения, предлагайки множество приложения, които ѝ позволяват да изследва нови цветове, текстури и форми. Прозрачността на фоновия тюл, матовостта на шарките и лекотата на тъканта работят заедно, за да създадат сложни и деликатни дизайни, които сякаш идват направо от приказка. Независимо дали сте любител на модата или изкуството, дизайните на Силви Фейкън със сигурност ще ви оставят очаровани със спиращата си дъха красота и уникален стил.

Силви казва, че в действителност не модата е това, което я интересува: роклята, както е проектирана, е просто опора за творението, като платно на художник, върху което може да изразя себе си. Роклите ѝ не са „à la mode“ - те са вечни.

Когато ѝ хрумне идея, прави скица, докато обмисля материалите и техниките, които да асоциира с нея. След това просто изпълнява всички стъпки.

Според нея любимата ѝ дантела предлага голямо разнообразие от аспекти и това я прави много интересна: от най-фината до най-непрозрачната, тя може да се използва като палитра за боядисване.

Силви харесва предизвикателствата и особено използването на материали, които по принцип не са типични за роклите. Основните ѝ вдъхновения са природата, наследството на града ѝ и книгите.

Вижте част от нейните творения в галерията: