В хиндуизма, будизма и някои други религии, както и във философските и езотеричните учения, се вярва в прераждането (или самсара). Преместването или прераждането на душата от едно тяло в друго в продължение на няколко земни живота. С други думи, след смъртта душата ни се преражда отново, за да отработи натрупаната си кармата или научим уроците, които не сме успяли да научим в предишните животи.

Целта на душата по време на прераждането е да постигне просветление, т.е. да се откаже от земните удоволствия в полза на духовното развитие, което предполага спазване на законите, описани във всички свещени писания. И веднага щом душата го постигне, кармичната ѝ работа ще приключи, както и прераждането.

За щастие, благодарение на някои конкретни знаци, е възможно да разберем дали душата ни е имала много други животи.

Мнение на астролози

Хората често се интересуват от миналите си животи. Може ли той наистина да бъде видян и освен това може ли да му се има доверие? Темата за кармата и прераждането предизвиква у мнозина чувство на недоверие, тъй като човешкият мозък е устроен така, че се нуждае от доказателства.
Нека я разберем от гледна точка на астрологията. Астрологът, знаейки момента на вашето раждане, може да възстанови картината на звездното небе в момента, в който сте се въплътили в този свят. По принцип целият хороскоп е резултат от това, което се е случило в предишните ви прераждания. Всяка точка показва някаква черта на характера или събитие, идващо от миналия опит.

В края на краищата това, което е дадено на човек от раждането му, не се е появило от само себе си, а е било развито от него в предишни животи. С всичко това се занимава кармичната астрология, която определя основната задача на човешкото въплъщение.

Цялата информация, дадена в хороскопа, е развитие, т.е. всичко, което човек е натрупал в продължение на много прераждания на земята. Хороскопът разкрива и потенциала на цялото разнообразие от възможности и разнообразни варианти на живот, които могат да бъдат изживени. Дешифрирайки звездната карта, астрологът може да предскаже вашите наклонности и линия на съдбата.

Съдбата е следствие от вашия избор, а не въпрос на случайност. Съществува определена закономерност. Въз основа на сбора от минали действия, житейските ви уроци, съдбите на хората, които ще срещнете, е избран моментът на раждане. Хороскопът ви дава перспектива, по-широк поглед върху живота и събитията, които ви се случват.

Двете важни точки на хороскопа са Възходящият лунен възел и Низходящият лунен възел. Тес помогат дае определи, кога човек се е въплътил за последен път, къде и какво е правил.

Познаването на причините за нашето прераждане ни дава възможност да правим уверени планове за бъдещето, да не пропускаме решителни шансове в живота. Позволява ни още да пестим енергия и да не се разпиляваме в безперспективни посоки. Несигурността е дезориентираща, а яснотата успокоява ума. Колкото по-ясени са фокусът и целта, толкова по-лесно е да я постигнем.

Това показва неоценимата полза от съвместното изучаване на прераждането, духовните практики и астрологията. Прилагането на тези знания на практика ни позволява да разберем от какво се нуждаем, за да бъдем щастливи и да получим максимално удовлетворение от живота.

Разберете в галерия дали сте стара душа.