Ще са ви нужни:
• 2 яйца
• 1 чаша захар
• 2 ч. л. краве масло
• 1 ч. л ванилова захар
• 1,5 чаша мляко
• 2 ч. л. брашно
Начин на приготвяне:
Разбъркайте в тенджера брашното и яйцата до получаване наеднородна смес без бучки. В друга тенджера преварете млякото и захарта. На тънка струйка добавете млякото в сместа с брашното и разбърквайте интензивно новата смес. Получената смес поставете на бавен огън, като не спирате да я разбърквате, докато се сгъсти. Не оставяйте крема да кипне! Махнете крема от огъня, добавете ваниловата захар и кравето масло. Разбъркайте добре, а после охладете бързо сместа, като поставите тенджерата в ледена вана.