Като родители, често поклащаме глава след „днешната младеж” – поколението, което би се взирало с по-голям интерес в екрана на смартфона си, отколкото в човека срещу тях и което е свикнало да получава награда за всяка своя добра постъпка и очаква подобно отношение и в училище и работата.

Изтръпваме при мисълта: какво ще се случи, когато тези младежи станат родители?

Е, като за начало, това вече се случва. Поколението на милениума или хората, родени между 1980 и 2000-та година, превзе работния пазар, надминавайки поколението Х за първи път. И вече стават родители. Грубо изчислено една от всеки 5 майки е представителка на поколението на милениума, а 90% от тях са станали майки за първи път през изминалата година. Казано с други думи – милиони майки от новото поколение отглеждат децата си, докато четат това.

Повечето от майките на поколението на милениума не искат да отглеждат децата си по начина, по който са възпитавани самите те. Искат да са по-въвлечени в живота на децата си от родителите на Бейби бума и т. нар. поколение Х. Така, както вярват в разнообразието от профили в социалните мрежи, те се стремят да въведат много различни философии са отглеждането на деца в домовете си. Те са щастливата среда между майките, които носят децата си в кенгуру и ги хранят с органично пюре и родителите, които смятат, че децата им трябва да растат съвсем свободни и не вярват в ограниченията.
Не е само това - майките от това поколение стават все по-многобройни и силни, тъй като компаниите по целия свят насочват маркетинговите си стратегии директно към тях.

В галерията ни можете да видите някои от най-интригуващите факти за възхода на майките от поколението на милениума. Мили родители, които сте в късните си 20 и ранните 30 години, става дума за вас…