Санди Хейзлип и Ели Емби все още живеят пълноценен живот в деветото си десетилетие. 81-годишните приятели от Тексас тръгват на околосветско пътешествие и посещават всичките седем континента за 80 дни.

Само за два месеца и половина те прекосяват 18 държави.

Тяхното приключение стартира на 11 януари от Далас. Те сами са планирали цялото пътуване, а някои от местата, които са посетили досега, са Бали, Япония, Антарктика, Непал, Индия, Египет, Занзибар, Италия, Австралия, Чили и Аржентина.

Двете приятелки са определили няколко правила за пътуването: не пътуват в първа класа, отсядат в малки хотели, взимат само една малка чанта със себе си, използват обществен транспорт и не наемат туристически агенти.

Първоначалният план на Санди и Ели бил да започнат пътуването миналата година, но пандемията им попречила да го реализират. Така „Около света за 80 дни на 80 г.“ се превърнало в „Около света за 80 дни на 81 г.“.

Ели и Санди посвещават своите приключения на съпрузите си. „Както винаги, ние посвещаваме всичко, което правим, на любовта на живота ни, Дон и Кели. Благодарим ви, че ни подкрепяте. Липсвате ни и искаме да се присъедините към нас в нашето приключение“ – пишат те в блога си.

На Емби не ѝ е трудно да пътува, тъй като е свикнала. Работила е като документален фотограф и досега е обиколила 107 държави. Нейни снимки са представяни в много списания и изложби. Всъщност двете дами се срещнали на пътуване до Замбия и веднага си паснали.

Вижте кадри от тяхното приключение в галерията: